14.06.2017 13:47

Формулата на любовта излиза на пазара

Видян 1004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 15 юни излиза „Формулата на любовта“ – нова книга от поредицата „Съвременни европейски романи“ на издателство „Хермес“, предназначена за модерни дами, които ценят качествената проза. В нея Симона Спарако преплита трогателна любовна история с елементи от източната философия и квантовата физика. Резултатът е изключително въздействащ роман за силата на любовта и съдбата, който ще ви остави без дъх.  Симона Спарако е родена в Рим през 1978 година. Занимава се с писане на сценарии и романи. Завършила е комуникации в Англия, но се връща в Италия и следвайки страстта си, се записва във факултета по сценични изкуства. Посещава курсове по творческо писане и има магистърска степен по филология от университета в Торино. През 2008 г. пише първия си роман – „Книга за любовта“. През 2013-а излиза романът й „Никой не знае за нас“, превърнал се в бестселър чрез читателски препоръки и продаден в над 100 000 екземпляра. С него става финалист в престижния литературен конкурс „Стрега“. Третият й роман – „Ако затворя очи“, затвърждава успеха й и спечелва три големи италиански литературни награди.


„Формулата на любовта“ се появява през март 2016 г. и заема първо място в италианските класации за бестселъри, изпреварвайки Умберто Еко и Елена Феранте. Лея и съпругът й Виторио се преместват в Сингапур заради неговата кариера. Виторио е мил, грижовен и амбициозен, но Лея не е щастлива с него. В спомените й постоянно изплува образът на първата й голяма любов – нейния съученик Джакомо. Математическият гений, който й разкрива формулата на любовта. Той е най-страстният любовник, но и мъжът, разбил два пъти сърцето й. В миналото на Джакомо е скрита тайна, която помрачава дните му и не му позволява да обича.


Лея се чувства като затворник в модерния апартамент в чуждата страна и запълва времето си с писане на книга. За нейна огромна изненада, малко италианско издателство проявява интерес към романа й. Тя се връща в Рим, за да го редактира и подготви за печат. И се изправя очи в очи с Джакомо.


Според квантовата физика нищо не може да раздели две елементарни частици, щом веднъж се срещнат. Те ще бъдат свързани завинаги – дори и да продължат по различни и непредвидими пътища. Защото, макар любовта да е подвластна на съдбата, понякога съдбата е неподвластна на времето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни