Свързани новини

29.05.2017 13:24

Командарев с полицейски филм след Кан

Видян 1974 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
КАН

  Режисьорът Стефан Командарев, който върна България на фимовия фестивал в Кан след 29 години отсъствие, е готов с идеята за новия си филмов проект, научи 19 минути. Както Посоки, чиято премиера беше в официалната селекция на най-големия кинофорум в света, поставя действието в таксита, а героите са техните шофьори и клиентите им, новата продукция ще се разиграва в патрулки, а персонажите ще бъдат полицаи и бандити.



Така Командарев, който потвърди информацията пред 19 минути, продължава с дисекцията на българското общество. Това не е и странно – малко известен факт е, че преди да стане режисьор (първата гордост на кинодепартамента на Нов български университет), работи като психиатър. Ето какво казва самият той:

„Като лекар с 5 години практика, се опитвам да си представя лечение за нашето болно общество. Струва ми се, че първата стъпка за разбиране и лечение на пациента е честното разкриване на неработещите аспекти на живота в моята страна. Надявам се да получа емоционален отглас и са разпаля дискусии – у нас и в чужбина – затова докъде стигна нашата цивилизация и накъде сме се запътили. Моята цел не е толкова да хроникирам истински истории, колкото да представя по драматичен начин емоционалната истина. Използвам и помощта на Тодор Тодоров – един от най-опитните криминални психолози в България, който ме консултира как да бъде обрисувана същността на всеки герой. Живея в България, където отглеждам двете си деца. Когато ги погледна, не мога да не се питам в какъв свят ще живеят, когато пораснат. Ще бъде ли възможно за нас да скъсаме с миналото и да започнем живота си наново? Филмът ми е личната ми молитва за моите деца, за моето общество и за моя свят”.


Последните думи Командарев изрече и пред аплодиращата публика в театър Дебюси в Кан при премиерата на филма си в конкурса на фестивала.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби