22.09.2008 13:11

Има ли живот след смъртта?

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учени и лекари от 25 медицински центъра във Великобритания и САЩ ще обединят усилията си, за да разберат съществува ли феноменът „живот след смъртта”.


Експертите ще правят опити с 1500 пациенти, преживели клинична смърт.Някои от хората, надживели този критичен момент, разказват, че душата им е „излязла” и те „наблюдавали” как лекарите се грижат за тялото им. В хода на експеримента докторите ще поставят в реанимацията рисунки. С тяхна помощ ще анализират мозъчната активност на пациента в момент на клинична смърт, а после ще проверят дали си спомня тестовите изображения. Ръководител на изследването е доктор Сам Парния. Той смята, че ако преживелият клинична смърт изпитва „отделяне на душата от тялото”, ще може правилно да опише тестовите изображения и така да потвърди възможността за съществуване на съзнание, което е отделено от тялото. Ако никой от тях не види картината (което според лекарите е по-вероятното), то ще се докаже, че феноменът „живот след смъртта” е единствено спомен или халюцинация, докато мозъкът умира. „Това е тайна, която ще можем да разкрием от гледна точка на науките - заявил специалистът в областта на клиничната смърт.  - В същото време това е опит да се узнае какво изпитва човек в процеса на умиране”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъдрост

Печели тихо, остави ги да си мислят, че още губиш

Печели тихо, остави ги да си мислят, че ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева