01/02
22.05.2017 15:01

ЗАПОЧВА КАМПАНИЯТА ПЪТУВАЙ И ЧЕТИ

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 24 май 2017 г. Центърът за градска мобилност заедно със Столичната община и Столичната библиотека стартират кампанията „Пътувай и чети“. Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.


     За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. „Славейков“, пл. „Гарибалди“ и на изхода на метрото при Ректората на СУ (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столична библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11:00 ч. до 17:00 ч. от 24 май до 2 юни включително.


Част от инициативата е и специален ретро трамвай – библиотека, който ще се движи по маршрута от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“. Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. На място ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат също безплатна читателска карта за Столичната библиотека.


Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26-и май, както и на 1, 2, 3-ти юни от 11:00 ч. До 15:00 ч.


На 1 юни, при хубаво време любопитните малчугани могат да разгледат и се запознаят с „паяка“ и да научат полезни неща за правилата на движение и паркиране. Машината ще ги очаква на паркинга срещу градинката на пл. „Батенберг“ от 18:00 до 19:00 ч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален