22.05.2017 13:32

Разкажи ми за Ботев – поетът революционер оживява в детските очи

Видян 1980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 22 май на българския книжен пазар излиза втората книга от поредицата „Разкажи ми за...“, посветена на поета революционер Христо Ботев. Специално адаптираната за деца книжка е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“, който излезе преди близо година.



Книжката се издава и разпространява от сдружение „Българска история“, което подаде ръка на проекта. Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов отново залагат на увлекателни истории за живота и делото на един от големите български революционери. Творбата е специално адаптирана и илюстрирана за най-малките от художника Николета Карайончева.



Мисията на книжката е да скъси дистанцията между Ботев и детето, което за първи път се запознава с неговата биография и да помогне на подрастващите да обикнат един от най-големите герои на България. Разказите описват живота и борбата на поета, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода.



„Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.
Премиерата на „Разкажи ми за Ботев“ ще се състои на 22 май, понеделник, от 18:48 часа в зала 1 на „Съюз на архитектите в България“ на улица Кракра 11.



Само седмица след представянето в София, на 29 май от 12:00 часа, „Разкажи ми за Ботев“ ще гостува в град Враца по покана на Община Враца. Домакин на събитието ще бъде училище „Христо Ботев“, а събитието ще бъде част от традиционните за града „Ботеви дни“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци