06.03.2017 10:43

Реквием от Моцарт

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектът „Свобода в класиката” е новост за България по своята смелост и мащаб. Защото „Свобода в класиката” се реализира точно така, както се роди – като една мечта без граници.


„REQUIEM” ОТ ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ


е една фраза, която мнозина от нас са чували, без да подозират каква магична история стои зад нея. „Requiem” е всъщност незавършената история на Моцарт – неговата свещена погребална меса, която остава недописана. Векове наред по-късно, поколенията, които я слушат, продължават да я дописват...


Какво ни очаква:


Представянето на "Реквием" от Моцарт на сцената в Пловдив е смел експеримент, който ще отведе както публиката, така и музикантите извън границите на личния им комфорт. Ще достигне до най-непознатите кътчета на класически познатото; не илюстиративно, а разказано с думи и музика; не изпълнение, а преживяване на Моцарт.


Кой?...


“GENESIS ORCHESTRA ” не е поредният оркестър, а широка концентрация на талант в една точка. Широка, защото оркесътът обединява български музиканти от различни точки на света, доказали себе си и своите качества на много сцени. На една обща сцена ги събира всеки път диригентът визионер Йордан Камджалов, познат с участията си с водещи оркестри в Берлин, Лондон, Токио и много други места по цял свят. В това музикално преживяване Йордан Камджалов ще поведе и хора на „Музикална лаборатория за човека”, с диригент Мая Василева – гласове от цяла България, търсени, изследвани и обединени от идеите на артистичния директор на проекта Йордан Камждалов.


За кого?!


Събитието „Reqiem” е предназначено за всеки. Точно така – всеки! За любителите на класическата музика, за „хипстърите“, „аутсайдерите“, и всички, които някак сме нарекли... За чужденците, които вървят по улиците ни с любопитни погледи, за възрастните хора, които копнеят за един по-вълнуващ ден... За експериментаторите, новаторите, мечтателите, за хората, които не търпят граници, както и за онези, „встрани от нормата“, защото като такива сме ги свикнали да ги виждаме... Това събитие ще достигне до всички, които пожелаят да бъдат част от него, благодарение на Livestream излъчване, за първи път на класическата сцена в България. Тази опция ще бъде предоставена безплатно на социални групи в затруднения, като ще се предлага и на достъпни цени, по-ниски от билетните, за зрителите, които биха искали да се включат от всяка една точка на света!


Кога?


25 март, събота, от 19:00ч. в зала "България”, София


26 март, неделя, от 19:00ч. в зала "Колодрума”, Пловдив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.