21.02.2017 13:02

Явлението Импро театър набира сила

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На сцената на най-старото действащо кино в София - Влайкова,  може да видите уникален нов вид представления. Явлението импровизационен театър набира все по-голяма популярност не само у нас, но и в световен мащаб. През 2016 година в Холивуд излезе филма Don't think twice, разказващ за група отдадени импро театралци, които се опитват да спасят сградата на своя малък арт център.


Нещо подобно се случва и у нас. "ХаХаХа" е първата професионална трупа актьори, занимаващи се с импро театър, съзадаена още през 2009. Артистите играят почти всеки понеделник от 20:00ч. в кино Влайкова, за което имаше информация, че ще бъде затворено, но засега все още функционира.


Актьорите играят без предварителен сценарий и реквизити, единствено с черна тениска с надпис "Всичко си е супер!", което е и девиз на трупата.


"В импро театъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално. Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите.", обясняват ветераните в бранша.


Те поясняват още: "Най-важният принцип в импро театъра се нарича „Да, и...“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.) Импро театъра иска преди всичко кураж и въображение. Всяко ИмПро е уникално.".


ХаХаХа изнасят представления в цялата страна и в чужбина. Също така провеждат курсове за деца и възрастни. Не е необходимо да сте хора на изкуството, за да посетите подобно обучение. Чрез развлекателни и интелектиални игри с помощта на професионалисти развивате въображението, начините за себеизразяване и социалните си умения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на