Свързани новини

03.02.2017 11:29

Днес излиза новият албум на Соня Йончева - Handel

Видян 2835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поразителният талант и безкомпромисен характер стоят в основата на изключителния успех на Соня Йончева. Зашеметяващите й изпълнения на ключови роли на сцените на най-големите оперни театри в света, предизвикват възхищение от страна на критика и публика. „На сцената се възприемам много повече като разказвач на история, отколкото като певица“ – споделя Соня Йончева в интервю след триумфалния си дебют като Норма от Белини на сцената на Кралската опера през 2016-та. Младото българско сопрано замества титуляра в постановката – оперната дива Анна Нетребко – с което отваря нова глава в кариерата си.


Ролите й от бел канто репертоара (от оперите „Норма“, „Бохеми“ или „Травиата“) на сцените на Берлинската държавна опера, Парижката опера, Метрополитън опера и Баварската държавна опера, предизвикват изумление и възторжен прием от страна на публиката. Пресата я определя като „Най-добрата Виолета от Мария Калас насам“ и „вероятно най-добрата “Травиата” в света в момента“ (Die Welt, Германия). Красивият й лиричен сопран заедно с артистичната й драматичност, позволяват на Соня Йончева да превърне всяка роля, до която се докосне, в нейна.


След като „завладява по брилянтен начин пазара на бел канто музиката“ (The Sunday Times), Соня Йончева разкрива друга страна на оперния си репертоар във втория си солов албум за Sony Classical, посветен на музикалния гений на Хендел. Албумът ‘Handel’ е завръщане към началото на професионалния й път, тъй като именно бароковата музика е първата музикална любов на Соня, оформила музикалните й представи, докато е част от академията за млади певци на Уилям Кристи – „Jardin des Voix”. През 2011-та година, кариерата на Соня Йончева стартира с ролята на Клеопатра от операта „Юлий Цезар“ на Хендел в Реймс и Версай ; следва ролята на Попея от „Коронацията на Попея” от Монтеверди и Попея от “Агрипина“ от Хендел в Лил и Дижон под диригентската палка на Емануел Хаим.


Благодарение на поразителната си вокална изразност, наситена с чувствен копнеж, Соня Йончева успява да вдъхне нов живот и емпатия към емблематичните героини от шедьоврите на бароковата музика като Клеопатра, Алцина или Агрипина. За нея, героините на Хендел са символ на силни и независими жени, вдъхновявали редица поколения в историята на човечеството.


Новият албум на Соня Йончева включва арии от някои от най-големите шедьоври на Георг Фридрих Хендел. Албумът излиза днес (03/02) от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical и съдържа арии от опери на Хендел, превърнали се в абсолютен вокален канон за любителите на бароковата музика: „Алчина“, "Теодора", „Роделинда“,  „Агрипина“,  „Юлий Цезар“ и „Идоменей“. Почти всички тези опери са написани от Хендел, докато е директор на Кралската музикална академия  и работи в Кралската опера в Ковънт Гардън, където са поставени за пръв път пред публика.


Новият албум на Соня Йончева ни представя изключителна галерия от портрети: всичките на силни, независими жени, определящи собствената си съдба – също като Соня Йончева, успешен артист, любяща майка и съпруга.  


„Handel” е вторият самостоятелен студиен албум на сопраното след дебютния проект “Paris, mon amour” (Вирджиния Рекърдс/Sony Musiс), номиниран за наградата „2016 International Opera Award“ в категорията „Най-добър албум с оперен рецитал“.


Програмата на Соня Йончева включва серия от концерти с бароков репертоар и участия в постановките „Евгени Онегин“ в ролята на Татяна и „Бохеми“ в ролята на Мими през настоящия оперен сезон на Дойче Опер Берлин. По-късно Соня Йончева ще изгрее на сцената на Миланската скала в периода юни/юли 2017. Следват ангажименти в постановките „Манон“ в Монте Карло, Виолета в „Травиата“ в Метрополитън опера, както и Вителия от „Милосърдието на Тит“ (Моцарт) на фестивала „Фестшпилхаус“ в Баден Баден през лятото на 2017-та година. Соня Йончева ще бъде сред солистите на гала концерта на Виенската Щаатсопера през месец май заедно с Пласидо Доминго.


През 2015-та година Соня Йончева печели най-престижното отличие в света на класическата музика в Германия: наградата ECHO Класик в категорията "Най-добър нов артист на годината". Соня Йончева е с номинация за предстоящите награди "Грами" в категорията най-добър оперен запис заедно с целия творчески състав, записал оперния албум "Сватбата на Фигаро" от Моцарт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви