12.12.2016 14:52

Елитът почете проф. Андрей Даниел в Нирвана

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Актьори, бизнесмени, певици, изкуствоведи, модни специалисти и светски красавици почетоха откриването на изложбата на проф. Андрей Даниел „Картини от XX и XXI век” в столичната галерия Нирвана. Акад. Светлин Русев, проф. Любомир Стойков, актьорът Калин Сърменов, певицата Диана Дафова с дъщеря си, колекционерът и спортна легенда Боян Радев, директорът на Народния театър Мариус Донкин, актрисата и тв звезда Диана Любенова, скулпторът Валентин Старчев, Капка Амзина и Явор Цаков се  насладиха на зареждащите с енергия и оптимизъм платна.


Проф. Андрей Даниел, преподавател в Художествената академия и в Националната гимназия за изящни изкуства, посрещаше гостите заедно със собственика на галерия Нирвана – бизнесмена и меценат Николай Младжов.Сред гостите блестеше Евгени Минчев, облечен като истински лорд, а на ревера на сакото му под коженото палто сияеше скъпа брошка.


Част от картините на проф. Андрей Даниел, представени в галерия Нирвана, са вдъхновени от Сезан и творчеството му – ценителите на двамата художници ще се насладят на невероятни интерпретации. Монако, Париж, Междузвездни войни, Моцарт – вдъхновението на проф. Андрей Даниел е сътворило наслада за очите и гимнастика за интелекта, озаряващо галерия Нирвана.


Проф. Андрей Даниел, който е известен в много страни по света, е един отоснователите на групата за авангардно изкуство „Градът“. Пр офесорът, посветил живота си на изкуството, не рисува без музикален акомпанимент и сам прави миксове от джаз, класика, рок и поп хитове. Проф. Андрей Даниел е носител на много национални и международни награди. Прочутият български художник е представял творбите си във Виена, Лондон, Делхи и други градове, известни с арт-атмосферата си. Зад гърба си професорът вече има и книга – „ Неща, места и хора” – тя е смесица от мисли и репродукции на картини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева