24.10.2016 15:51

Предстои Пловдив Джаз Фест 2016

Видян 2401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдив Джаз Фест 2016 ще бъде открит официално в 18:00 часа на 1 ноември в Дома на културата „Борис Христов“. Преди на голямата сцена в 20:00 часа да излязат Хилда Казасян, Мира Кацарова, Белослава и Андрония Попова-Рони, които ще представят любимите си боса нова композиции в проекта, инспириран от фестивала – „Четири дами пеят боса нова“, гостите ще се насладят на изпълненията на Петър Момчев, Димитър Карамфилов, Атанас Попов и Шибил Бенев. Техният концерт ще съпътства представянето на тазгодишната изложба на Пловдив Джаз Фест. В рамките на събитието от 1 до 5 ноември посетителите ще могат да разгледат фотографиите на Павел Червенков и Диляна Флорентин. Съвместната изложба ще покаже творби с различно съдържание и концепция. В снимките на Павел Червенков са уловени скритите детайли и магичната атмосфера на софийските дворове, а Диляна Флорентин ще представи своите изящни черно-бели образи на артисти, свързани с музиката, които са заставали пред нейния обектив в последните няколко години.


Пловдив Джаз Фест се организира от Блу Ем, със съдействието на Общинска Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив, и ще срещне публиката с новите албуми на Zuco 103, Ричард Бона, както и с първия общ проект на Майк Стърн и Дейв Уекъл. Освен различните нюанси и ритми на латино джаза, който е основен акцент във фестивала тази година, в централната вечер на събитието ще чуем и Георги Корназов с един от най-добрите европейски джаз вокалисти - Давид Линкс, а след тях на сцената ще се качат и Камелия Тодорова с Ангел Заберски-син.


Другите музикални събития от програмата на Пловдив Джаз Фест ще се случат в Bee Bop Café, където всяка вечер след 22:00 ще има концерти и джем сешъни. На 1 ноември там ще свирят Hot Club de Plovdiv, които ще ни поднесат свежа порция джипси джаз. На 2 ноември Петя Данкова ще представи новия си албум. Следващият ден, в който на голямата сцена ще има два концерта, е запазен само за джем сешън. На 4 ноември, след концерта на Ричард Бона, в Bee Bop Café ще звучат Minimum Квартет и Лили Илиева, а в последната вечер фестивалът ще посрещне там новия проект на Николай Карагеоргиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се