20.09.2008 10:12

Курбан с 3 овце на Шипка днес

Видян 1906 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три овце вече са заколени на връх Шипка рано тази сутрин. Това каза за БГНЕС лидерът на протеста на млекопроизводителите Андриян Цаконски. Няколко големи казана са сложени на огъня вече на старопланинския връх и в тях се готви курбан от овнешкото месо.


С курбана животновъди от цялата страна ще сложат началото на свой събор. Амбицията ни е да го превърнем в традиция по това време на годината, допълни Цаконски. Той каза, че на събора ще се решава дали ще продължи протеста на фермерите и в какви форми ще се проявява той. Днес няма да има преграждане на пътища и блокиране на движението, уточни лидерът на протестите и отбеляза, че не от всички области на страната ще има представители на събора. Цаконски отново изтъкна, че Министерството на земеделието пази в тайна намеренията и действията си в отговор на исканията на животновъдите. Ние настояваме за ежемесечна субсидия от 20 стотинки за литър качествено мляко, подчерта Андрият Цаконски и определи като измиване на ръцете намерението за изплащане на 10 000 евро субсидия от държавата като подпомагане на фермерите за период от 5 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни