12.10.2016 16:24

DigitalKidZ представя училище на бъдещето

Видян 3801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   По време на Кръгла маса за образованието в рамките на националната образователна конференция DigitalKidZ, която ще се проведе на 15-ти октомври в зала 6 на НДК, ще бъде представено „Училището на бъдещето”. В дискусията, опита си в интегрирането на дигиталните технологии в образователната система ще споделят Заместник министърът на образованието и науката Диян Стаматов, Станислава Станева – програмен експерт „Образование” от Фондация Америка за България, Валери Дрейк – Аташе по образователно сътрудничество към Френското посолство в София, Любов Костова – Директор на Британски съвет и Рита Ванска, програмен мениджър на програмата  Education Export Finland -  националната програма, в рамките на която финланандското правителство споделя своя опит и образователни решения с организации по цял свят, които се борят да променят образователната система в своята страна. Професионалните й компетенции са в областта на образователните решения и технологии, управлението на проекти и управление на промяната. Г-жа Ванска вярва, че с помощта на технологиите устойчивото развитие на образованието е възможно, и че технологиите са единственият инструмнет, който може да помогне за разрешаването и постигнаето на всички цели в образованието.  Програмният мениджър пристига в София специално за конференцията DigitalKidZ, във връзка с новите проекти на едноимената фондация и разширяването на дейността й в европейски мащаб.


  „Целта на Кръглата маса за образованието е да покаже опита на водещите държави в сферата на образованието и интегрирането на иновациите и технологиите в образователния процес. Технологиите променят света, в който живеем и това необратимо се отразява на образованието. Във Франция има национална стратегия за внедряване на иновациите и технологиите в образованието, Великобритания и САЩ имат опит в интегрирането на добри образователни практики, а в България има примери за успешни модели, които вече се прилагат в системата на образованието.” – заяви председателят на фондация „Дигиталните деца” Ивелина Атанасова.  Кои са общите тенденции, кои са различията, кои от моделите са приложими в България и какви план и стратегия са необходими в българското образование? Това са част от въпросите, на които дискусията в рамките на Кръглата маса за образованието ще потърси отговор.   От създаването си до сега Фондация Америка за България е инвестирала над 101 милиона долара за образование и библиотеки. Една от мисиите на фондацията е да модернизира учебната среда, да подкрепя усилията за подобряване на учебните програми с разнообразие от проекти, които пренасят най-доброто от американските методи на преподаване в българските класни стаи, чрез въвеждане на нови образователни инструменти и техники. Опитът в тази сфера ще сподели Станислава Станева, програмен директор „Образование” към фондацията.  Директорът на Британски съвет Любов Костова ще представи резултати от работата на британската организация за международни образователни и културни отношения както по проекти в България, така и от транснационални проекти, насочени към използване на технологиите и иновациите в образованието. Един от проектите, които ще представи еMARCH - Make Science Real in Schools, насочен към преподаването на природоматематическите дисциплини в средното училище (STEM) Любов Костова ще сподели и примери за създаването на иновативно съдържание и най-добрите практики от системата на образованието във Великобритания. „Вече има добри модели в създаването на дигитално учебно съдържание, които могат веднага да бъдат приложени в образователната система. Нужно е наистина ентусиазираните учители да работят заедно, да споделят опита си и по този начин да се превърнат в критичната маса, която ще донесе промяната.” – заяви Директорът на Британския съвет. Любов Костова ще представи конкретни статистически данни и анализи, които показват опита в сектора на образованието и начина, по който технологиите и иновациите създават нуждата от нов подход, стратегия и план при прилагането на добрите образователни практики от Европа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се