Свързани новини

28.01.2009 10:28

С уникален апарат за катарактна хирургия се сдоби очното отделение Токуда

Видян 1995 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С уникален за страната апарат за операции на катаракта /перде на очите/ се сдоби отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”, съобщиха пред БГНЕС от болничното заведение.


Оборудването е последно поколение фако-машина на Аmo - Signature, които са световен лидер в катарактната и рефрактивна хирургия. За пореден път у нас очни хирурзи в „Токуда” имат възможност да работят с авангардната технология, която снижава до минимум рисковете от следоперативни усложнения и ускорява възстановяването на зрителната острота.
„Само този апарат за катарактна хирургия има модул за елипсовидно фако, което създава възможност за триизмерно движение и така ултразвуковото време за разбиване на катарактата се съкращава с 30%” - обяснява д-р Веселин Даскалов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Той добавя, че апаратът е изключително подходящ за оперирани на катаракти и с твърди ядра. Апаратът е снабден с технология White Star, която позволява ненадвишаване на температурата над 37 градуса по време на операция. Така извършваната интервенция е абсолютно безвредна за роговицата на окото и намалява постоперативните усложнения до минимум.
Отделението разполага и с пълната гама апарати за операция на катаракта поколоние до 2008 година, както и с „воден лазер”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог