01/02
08.09.2016 16:42

Витоша става дом на втората гора на Моят зелен град

Видян 2956 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази събота (10 септември) в 10:00 часа, в местността „Офелиите“ на Витоша ще бъде засадена втората гора на „Моят зелен град“. В съботния ден природният парк ще стане дом на 350 дръвчета, които ще бъдат засадени от доброволци–служители на системата на Кока-Кола в България.
Освен засаждане на дървета, в рамките на еко-инициативата ще бъдат построени кътове за отдих, ще се обновят и ремонтират съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна“ и ще се почистят отводнителните канавки в района.
Съботният ден ще предложи множество изненади и за най-малките еко-любители. Специално за тях партньорите от Екопак България ще организират своя ЕкоЛабиринт – иновативен образователен продукт, в който участниците могат да научат интересни факти за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Съоръжението ще бъде съпътствано и от специална изложба, която представя интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.
По традиция инициативата „Моят зелен град“ има национален обхват. Тази година общо 16 населени места ще дадат своя принос в грижата за природата. Градовете, които ще се обединят под мотото „Бъди зелен, не само за ден“ са Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково. По време на кампанията ще бъдат организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво. Кампанията се организира от системата на Кока-Кола в България, Екопак България и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.