01.08.2016 09:38

Над 300 български деца се учат на толерантност, лидерство и отговорност

Видян 3165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Програмата „Забавно лято, грижовна есен” се разраства и за втора поредна година осъществява с финансовото съдействие на Филип Морис България. Личностно развитие, връзка с другите, толерантност, отговорност, разбирателство и опазване на околната среда са част от уменията, които подрастващите ще развиват, чрез забавни игри, физически активности, екипни предизвикателства и театрални постановки. Приключенско-образователната академия, която децата на възраст между 6 и 14 години ще посетят, е първата част от Програмата „Забавно лято, грижовна есен” – 2016, инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”.

 Втората част от програмата е предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място. Програмата се осъществява като част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини. След успеха на програмата през 2015 г., тази година компанията финансира провеждането на двете части на програмата в разширен брой тютюнопроизводителни региони и общини в страната – общините Сатовча, Крумовград, Кирково, Тутракан, Главиница, Ситово. От 1-ви до 26-ти август тази година в дванадесет населени места – селата Сатовча, Слащен, Вълкосел, Кочан, Странджево, Бенковски, Искра, Цар Самуил, Стефан Караджа, Нова Черна и градовете Крумовград и Тутракан, повече от 300 деца, разпределени в 16 групи, ще посетят летните занимания. Те ще се посветят на личностно развитие, екипна работа, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група. Няколко седмици преди старта на новата учебна година децата ще бъдат разделени в две основни възрастови групи. Малчуганите от първи до четвърти клас ще се отдадат на приключения, подходящи за тяхната възраст, докато по-големите, между пети и седми клас, ще опознават света, развивайки качества като лидерство, самооценка, носене на отговорност и взимане на решения, себепознаване и презентационни умения. В първото си издание Приключенско-образователната академия събра над 120 деца от селата Сатовча, Вълкосел и Кочан, които в продължение на 225 астрономически часа преоткриха любовта към знанието, надграждайки наученото в училище. Тази година програмата се разраства като включва още два тютюнопроизводителни района, а желаещите да участват в Академията са още повече. Това се дължи и на впечатляващите резултати, които екипите от треньори и педагози постигат за краткото време на работа с подрастващите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.