18.04.2016 11:44

Родопски баби посрещат диджеи от Мексико и Холандия

Видян 2924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     От 24 до 26 юни мистичното родопско село Долен ще бъде огласено от пъстрата музика на едни от най-иновативните world music диджеи от световната клубна сцена, специални гости на Zenith Fusion Festival. Rebel Up! е глобален музикален колектив, съставен от белгийски и холандски музиканти. „Специализирали сме се в множество локални музикални стилове от целия свят, без значение дали става дума за фолклор, фюжън, етно, поп или електроника. Ние сме един глобален джубокс“, разказват за себе си Rebel Up! Подобно на Zenith колективът не е фокусиран само върху музиката - от пет години те организират благотворителни вечери, които подпомагат  различни международни каузи. Следващата им вдъхновяваща дестинация ще бъде родопското село Долен.  Другият музикален гост на фестивала е мексиканецът Gypsy Box, който разчупва стереотипите и смесва фолклорни мотиви от цял свят с най-новото електронно звучене.


Той е основател на испанското Balkan Fever Party и активен член на United Global Beats. Gypsy Box представя своята  уникална музика на престижни фестивали в Европа и Америка.  Rebel Up! и Gypsy Box ще свирят на една сцена с най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове - Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky & The Rain Dogs и DJ Dharba. За да бъде разнообразието още по-голямо, в програмата ще се присъединят Vataff Project, Selector Lazy Face и The Bedlam Club. Всяка вечер музикалната програма на фестивала ще стартира с местни фолклорни формации, носители на автентичното фолклорно звучене.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.