13.01.2009 10:22

Вдигат наемите на павилионите

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община актуализира наемите на павилионите в София, които не са пипани от 12 години. Политиката на кметството е да изчисти старите преместваеми обекти и да ги замени с еднотипови, каза за 19` кметът на община „Триадица“ Евтим Евтимов. Чрез лицензиран специалист в централния софийски район е направена оценка на терените по райони. В кв. „Иван Вазов“ например цената на кв. м вече ще е 40 лв. По-евтино ще коства за търговците да наемат площ от т. нар. „бараково“ строителство в „Манастирски ливади“, където един кв./м ще струва 14 лв. В центъра, около НДК например цената е 50 лв. за кв./м Тоест за 20 кв. м търговска площ месечният наем там ще стане 1000 лв. Наемателите на павилиони около Военно-медицинска академия вече са усетили промените - наемите там са скочили тройно и четворно в зависимост от търговската площ, научи 19`. 


До 15 януари ДАГ трябва да одобри нови схеми за преместваемите обекти. Определени са петната за търговска дейност, като ще бъдат запазени сходните дейности, каза още Евтимов. Кметът на „Триадица“ е категоричен, че това преструктуриране на павилионите е един от начините да бъде ликвидирана сенчестата икономика.


Не малка част от павилионите ще бъдат принудени да затворят. Освен наемите тези, в които се продават цигари са принудени да се регистрират по ДДС след промените в закона за тютюневите изделия, приет в края на 2008 г. Много от малките будки в София и в големите градове вече страдат от промяната и спускат кепенците. Регистрацията по ДДС е задължителна за търговците, които правят над 50 000 лв. годишен оборот, какъвто те на практика нямат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни