12.10.2015 15:01

Започва 6-ото издание на фестивала SΟ Independent 2015

Видян 2968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
So Independent започна в Ню Йорк на 28 септември и продължава в София от 22 октомври до 1 ноември 2015 г.  Тази година 11-ото издание на първия ежегоден кинофестивал за българско кино зад граница беше открито и с подкрепата на Столична община и Министерство на външните работи. В София Фестивалът ще се проведе в партньорство с Националния дворец на културата, а откриването ще бъде на 22 октомври с прожекция на филма “MISTRESS AMERICA” в кино „Люмиер“. За първи път, по време на Фестивала ще има специална Гала прожекция на български филм. Това ще бъде премиерата на „Семейни реликви” (реж. Иван Черкелов), с който се закри фестивала в Ню Йорк, а снощи получи Специалната награда на град Варна „За всеотдайността, таланта и кинематографичния перфекционизъм във всички елементи на филмовия разказ”, както и наградата на наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала на българското игрално кино „Златна роза” 2015.  
 
По време на 6-тото издание на So Independent - София, от 22 октомври до 1 ноември, ще бъдат показани 24 филма създадени в последните две години. В програмата са включени документални и игрални филми, които носят силни художествени и социални послания. Програмата на фестивала можете да намерите на сайта www.soindependentfilmfest.com/2015/bg  В рамките на фестивала ще бъдат показани три филма със знакови българо-американски съвместни продукции, като специални гости ще бъдат и представители на екипите, създали тези творби. Това ще бъдат специалните гости на SОfia Independent, които ще изнесат лекции  пред млади кинематографисти и студенти в рамките на SО Academy със специалната подкрепа на НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева