11.09.2015 14:50

Архитектурен фестивал София 2015 започва на 17 септември

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първото издание на Архитектурен фестивал София 2015 ще започне на 17 септември. Организатори са Камарата на архитектите, Съюза на архитектите, в партньорство със Столичната община, съобщава КРОСС.

Ще бъдат представени проекти за устойчиво развитие на градската среда, ще се проведе лекция и дискусия за елементите на устойчивата градска среда с ключови групи участници.
Част от фестивала е и конкурс за есе на тема „Ако (не) бях архитект". Текстовете ще бъдат приемани още една седмица.



„Целта на фестивала е не само професионалистите да си говорим, а тези, които се интересуват от града, да споделят мнението си, да разберат какво повече правят архитектите, защо го правят, защо това, което се получава като градска среда се получава точно така, кой какво участие има в него, какво можем да променим. Поканили сме и колеги от чужбина, водещи архитекти, които да споделят техния опит", каза председател на регионалната колегия на Камарата на архитектите в София и организатор на събитието арх. Николай Баровски в интервю за БНР.
По време на фестивала ще бъдат организирани и два архитектурни тура - в Национална галерия - Квадрат 500 и Детския научен музей „Музейко".



„Ще има и два големи дебата, в които гражданите на София са поканени да дойдат, да зададат своите въпроси. На 2 октомври, петък, дебатът ще бъде кой, как и с какво участва във формирането на градската среда, общината какво прави, архитектите какво правят, гражданите какво правят и защо се получава това, което виждаме. А на следващия ден ще има дебат как и какво е добре да се случи в София", каза арх. Баровски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак