08.09.2015 12:18

Книга събра кметовете на София

Видян 2062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нова книга разказва историята на всички кметове на София от 1878 г. до ден днешен. Авторът Борис Ангелов представя историите на 53-мата управленци на столицата.


Премиерта на сборника бе вчера вечерта в книжен център Гринуич. Сред присъстващите бяха сегашният кмет Йорданка Фандъкова, арх. Георги Стоилов, който е управлявал столицата от 1967г.  до 1971 г., дъщерята на градоначалника Димитър Попов – Светла, първият зам.-кмет Дончо Барбалов, кметът на район Средец Вергиния Стоянова и зам.-председателят на СОС Николай Стойнев.


„Мнозина знаят за най-дълго управлявалия кмет - Иван Иванов, човекът, който спасява 300 000 софиянци по време на бомбардировките в края на Втората световна война, но за повечето управници на София всъщност не знаем нищо“, заяви Борис Ангелов.


В сборника можем да разберем повече и за Ради Радев, който е единственият градоначалник журналист и авторът на девиза - Расте, но не старее.


„Трябва да си даваме сметка, че тази история на града ни е свързана с управлението на много хора, които не всички ние познаваме добре. Затова – още един любопитен факт – идеологът на панелните жилища в столицата носи фамилията Квартирников.“ Това каза действащият кмет Йорданка Фандъкова,  която е написала предговора на книгата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог