01/03
26.08.2015 16:35

"Кървава" битка на фестивала "Томатина"

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди полуголи мъже и жени се замеряха с домати по улиците на испанския град Буньол по време на 70-та годишна битка с домати "Томатина", съобщава БГНЕС.


Колона от камиони, натоварени със 150 тона домати, се придвижваше по тесните улици на града докато екипи раздаваха доматите на желаещите да участват в "сочната" битка.


Фиестата, която си спечели титлата "най-многоброен бой с храна" всяка година води множество чужденци от Великобритания, Япония, Австралия и САЩ в испанския град. Според данни на кметството на Буньол само една пета от участващите 22 000 души са от Испания. Според кмета Рафаел Перез популярността на събитието е нараснала именно защото в него могат да участват всички, които пожелаят, независимо от народността си.


Това е третата поредна година, в която всички, които не са жители на града, са задължени да платят 10 евро, за да участват в битката.


"Има държави, в които хората може би по-трудно изразяват своите чувства", каза Перез пред испанско радио като допълни, че "японците например са много резервирани и сериозни, но се трансформират, когато дойдат тук" в Буньол.


Организаторите съветват всички участници, преди да хвърлят доматите първо да ги смачкат, за да може ударът с тях да не бъде болезнен. Те съветват хората да са облечени в стари дрехи и да носят предпазни очила.


Дори и интернет търсачката "Гугъл" не подмина нестандартния празник като днес промени своето лого в чест на "Томатина".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион