01/04

Свързани новини

25.08.2015 15:20

Правителството съди наследниците на милиардера Георгиев

Видян 5852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последно време редовно се чува какви лоши хора сме били станали българите. Ужасяващото е, че това не е новост, а се оказва историческа традиция. Неблагодарността и отричането на всяка добрина, ожесточените съдебни битки при съмнително правосъдие явно не са от вчера, а поне от век и нещо, доказва сагата за финала на първия роден милиардер Евлоги Георгиев.

Когато е избран за депутат във второто народно събрание на България, милиардерът Евлоги Георгиев е най-щастливият човек на света. 30 години преди Освобождението от турско робство той е започнал не просто да мечтае, ами да работи за каузата – първо с подпомагане на православната ни църква, на образованието на млади българи, после на вестникарството и книгоиздаването и накрая на Руско-турската война. Въпреки че с брат му Христо са одумвани за пари, които били свили, без да се вижда колко пъти повече са дали на отечеството, най-богатите българи за всички времена не се сърдят на сънародниците си.
Какво чудо обаче е принуден да види да се разиграва пред очите му патриархът на българския бизнес? Неговият избор за депутат е касиран



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се