Свързани новини

06.01.2009 17:30

Момичетата на кмета 4: А Фандъкова все неразбрала

Видян 8471 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 3.5714
много слаба слаба добра много добра страхотна

Става каквото става в Столичната община, а замката на Бойко по образованието и културата все не е разбрала.
Когато в софийските детски градини не достигат над 7000 места, тя ги брои 5000.
 Когато още с включването гръмна сайта за записване в тях, полу си подаде оставката, за да остане и забрави да спомене, че е платила с нашите пари 400 000 лева за неполучилия се електронен справочник – доста пъти повече, отколкото реално струва да се направи един много по-добър сайт в България.
Когато за една година е построила 1(една) детска градина, тя я нарича 5-6, а местата, които реално са под 500, ги закръгля на 1000.
Когато довършвнането на посторено вече от соца училище в скандалния имот на братя Драшкови в жк Стрелбище е замразено, тя го определя пред 19’ процеса като “за първи път от 20 години строим училище в София”.
Когато по нейна воля общината дава пари и безплатен наем в Софийската градска художествена галерия за проекти на фирми с участието на бизнесмени – ексклиенти на прокуратурата, това пък е “културна политика”.
Някой би нарекъл тези приказки на Фандъкова лъжа. Друг преувеличаване. Трети би се засмял. Да, ама не е смешно, защото става въпрос за образованието в София. И за културата.
Как мистериозното Данче, дето все не е разбрало за какво точно става въпрос, се издигна до заместник – кмет. Родената в Самоков възпитаничка на руска гимназия печели точки, когато омайва чужда делегация пред погледа на Бойко Борисов. Като човек, който не е на ти с нито един от езиците в ЕС, той е смаян – Данчето праска и френски, и немски.
Понеже в отбора му в общината няма експерт не само по строителството, екологията и здравето (разказахме ви за случайните назначения там в предните броеве), но и в друг “маловажен” ресор като образованието, той веднага кани устатата директорка на 73-то училище за свой зам.
Тя твърди в интервюта по-късно, че първо се дърпала, но после приела. Защо? Сигурно и за нея не е ясно.
Оттогава Данчето е фаворитка на Бойко. За да бъде още по-харесвана, тя дотолкова се е вживяла в ролята си, че дори е докарала своята прическа а ла тази на Цветелина Бориславова.
Експерти в областта на модата и стила веднага се обаждат, че оригиналът на тази фризура като каска всъщност е на една жена, която стана известна покрай бестселъра и филма Даволът носи Прада. Става дума за Анна Уинтур – главната редакторка на американското модно списание Вог.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния