03.07.2015 13:20

Куба пусна свободен интернет на площадите в 16 града

Видян 588 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Куба пусна в експлоатация в четвъртък безжична интернет връзка по площадите на 16 града. Това е ново за страната, в която достъпът до мрежата е строго контролиран от държавата, съобщи журналист от АФП.


В близост до известния хотел "Хавана либре" в столицата, Хавана стотици хора, предимно млади, се свързваха с мобилните си телефони, компютри и таблети, седнали на тротоарите, подпрели се на стените или седнали на импровизирани пейки.


Тази нова WiFi връзка, е "много бърза", според клиентите, струва два долара на час в страна, в която може де се живее със средна работна заплата от 20 долара на месец. Дори и така - цената е по-малко от половината от тази, която се плаща в отворените напоследък интернет клубове. А тарифите в хотелите достигат около 10 долара на час.


За да използва WiFi сигнала, потребителят трябва да има сметка в държавната далекосъобщителна компания, която е монополист в Куба, пише АФП.


Подобни точки има във всички областни градове на острова. /БГНЕС /На снимката: Кубинци в неопосредствано от мрежата общуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

дева