27.03.2015 09:49

Двудневен Фестивал „Блус и джаз“ в Благоевград

Видян 875 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Благоевград стартира уникалния за България „Блус и джаз”фестивал, съобщава за Радио „Фокус” – Пирин Христина Шопова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград.


Фестивалът ще бъде открит с блус вечерта от 20 часа днес, на последния етаж в един от търговските центрове, в града, като участие в програмата ще вземат Ееро Tурка от Филандия, Драган Милев-Дари, Deltaroosters и Васко Kръпката, заедно с Подуене Блус Бенд.


Във втората вечер на фестивала, която ще се проведе на 28 март от 19.30 часа в Драматичен театър „Н. Вапцаров” почитателите на джаз музиката ще имат възможността да се наследят на музикалните изпълнения на Стефка Оникян и студенти, Биг Бенд Благоевград, Васил Петров и Лъчезар Кацарски, които ще изпълняват част от репертоар на Франк Синатра, тъй като през тази година се навършват 100 години от рождението на известния изпълнител.


„Фестивала “Блус и джаз“ е едни изцяло нов формат, той не е заместител или алтернатива на провеждания преди години в Благоевград джаз фестивал.“, каза още Шопова. Тя уточни, че консултант на Блус вечерта ще бъде известния изпълнител Васил Георгиев, по известен като Васко Кръпката, а за джаз вечерта е Веселин Веселинов – Еко.


Директора на дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград покани всички граждани и гости на града на фестивала, като входа и за двата дни ще бъде свободен. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и