04.02.2015 10:38

Рут Колева срещу Саня Армутлиева в ефир

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво се е случило с 10 млн. лв. на „Профон" и „Мюзикаутор", които са били вложени в КТБ. С тези думи певицата Рут Колева отправи запитване към Саня Армутлиева в ефира на Нова ТВ.


Колева настоя да разбере на каква лихва са били депозирани тези пари.


Певицата уточни, че атаката й от последните дни към шефката на „Вирджиния Рекърдс" не е лична, а изразявала позицията на изпълнителите, които твърдят, че им е оказан натиск от Армутлиева.


"Българският музикален пазар вирее в една много враждебна среда. Той генерира много малко приходи. Така голяма част от талантливи български изпълнители остават нереализирани. Фрустрацията от липсата на възможност за реализация е много голяма и поради тази причина има огромно недоверие към всичко, което изглежда успешно", коментира Саня Армутлиева.


"Огромният проблем е, че на общите събрания на „Музикаутор" и ПРОФОН почти не идват хора. Тоест има много нисък интерес за това какво се случва в индустрията", каза още тя.


Относно 10-те милиона в КТБ, продуцентът потвърди, че е имало такава сума, натрупвана от 2000 г. насам.


"Всяко едно дружество събира пари от всички видове ползватели и между момента на събирането и този на разпределянето има минимум една година. Има обаче пари, които седят непотърсени. Те не са големи суми, но с годините се натрупват. Продължава да има български продуценти и изпълнители, които не си ги търсят. ПРОФОН дори предприе кампания за издирване на най-различни носители на права, които губят интерес. Предимно става въпрос на продуциращи се изпълнители. Към настоящия момент сме възстановили единствено 100-те хиляди, които са гарантирани", обясни Армутлиева.


Тя бе категорична, че няма вариант върху която и да е било медия да се упражнява натиск, тъй като те имат независима програмна политика.


"ПРОФОН и „Музикаутор" са най-безуспешните дружества в цяла Европа, тъй като събират най-малко пари. ПРОФОН има потенциала да събира много повече. Гарантирам, че събраното се разпределя на база на супер прозрачни принципи и правила, които се гласуват от общо събрание", обясни музикалният процудент.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали