Свързани новини

24.10.2014 14:09

Филм за новите Будители отбелязва 1 ноември в София

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Документален филм за новите Будители ще отбележи празника на духовните учители и водачи с вечерна премиера на 29 октомври в столичния хотел Триада.   


Създателите на филма "Новите будители или Когато последните станат първи" - журналистката и създател на в. Велика БОЛГАРИА Патриция Кирилова, заедно с режисьора и оператор Валери Захов, който е собственик на BiNET.TV, ще представят филма за едно българско село с рекорден брой висшисти, където живеят над 2000 души.


Всички жители на селото се обединиха в деня на изборите, отказаха 20-те лева на партиите - и никой не пусна бюлетина в празните урни.


Единението на българите, за което  будителите ни говорят от векове, се случи в село Долни Цибър и влезе във всички новинарски емисии като прецедент не само за страната ни. И точно те - хората от селото, ни дадоха пример как може да бъдем единни, въпреки различията между нас.


За да ни напомнят, че идва времето, в което: "Матей 20:16: И последните ще станат първи, а първите ще станат последни."


През погледа на хората в село, филмът показва, че това е огледало на цялото ни общество в годините на прехода.  С всички болки и проблеми, довели до единението ни и желанието да променим системата, в която живеем. За повече морал и грижи за България от тези, които само в дните преди изборите се сещат за електората...


Събитието ще отбележи Деня на Будителите с годишната награда на в. Велика БОЛГАРИА, издание на едноименното сдружение. Призът за опазване на културното ни наследство ще бъде връчена на братята Стефан и Цветан Гайд за техните дългогодишни изследвания, доказали че нашите предци - траките, са създатели на най-древната писменост  и култура.


Домакинът на събитието - обновеният четиризвезден хотел Триада, вече 10 години е еталон за стил, комфорт и  удобство, с което спечели доверието на  фирми и организации, корпоративни клиенти на хотела.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и