Свързани новини

06.10.2014 17:05

Орлин Горанов и Мариан Бачев в нов мюзикъл

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Орлин Горанов и Мариан Бачев търсят свободата на върха на рицарското копие в новата постановка на Държавна опера Пловдив „Човекът от Ла Манча”. В мюзикъла от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън са участвали звезди от световен ранг като Елвис Пресли, Франк Синатра, Даяна Рос, Пласидо Доминго, Питър О’Тул, а сега българските им колеги приемат предизвикателството да затвърдят славата на този аболютен хит на Бродуей и на родна сцена. Режисьорът на постановката Борис Панкин споделя, че Дон Кихот и Санчо Панса са образи, които всеки човек носи в душата си: "В моето въображение това могат да бъдат само Орлин Горанов и Мариан Бачев – като храбрия рицар и неговия оръженосец", казва Панкин. В образа на Дулсинея влиза гласовитата актриса Елена Атанасова, а като Гунбернатора зрителите ще видят Кръстю Кръстев. Диригент на мюзикъла е младото дарование Константин Добройков. „Невъзможният мюзикъл “Човекът от Ла Манча” се роди през ноември 1965г. като една продукция, която никой не искаше, в един театър, който никой не би избрал, и като спектакъл, игнориран от всички. Освен от зрителите.”, споделя за заглавието един от авторите му Дейл Васерман. То обаче се превръща в любимо на зрителите и има 10 награди “Тони”(еквивалент на филмовите Оскари), включително за най-добра музика и мюзикъл. „Човекът от Ла Манча” пристига в България на 4 октомври, когато е премиерата на спектакъла. Постановата ще бъде на пловдивска сцена и на 10 и 28 октомври. Художници са Иван Токаджиев и Петър Митев, хореограф – Боряна Сечанова, а в режисьорския екип влизат Борис Панкин и Евгени Господинов.


Испания, Севиля. Краят на 16 век. Дон Мигел де Сервантес (Орлин Горанов) и неговият прислужник Санчо (Мариан Бачев) са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата, ще бъдат разпитани и евентуално - съдени. В затвора обаче попадат на друг, съвсем необичаен съд – този на затворниците. Там убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора (Кръстю Кръстев) се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което притежава. Сервантес обаче има нещо толкова ценно, колкото живота си – ръкописът на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”. Притиснат от опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – той пожелава да се защити като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса. Всички затворници са поканени да се включат в това забавление и те влизат в образите на ханджиите, мулетарите, уличницата и семейството на Дон Кихот. Дори конят и магарето на прочутия идалго и неговият верен помощник са включени в разпределението на ролите.


Като Алдонса - прислужницата в хана, която се продава за пари, зрителите ще видят Елена Атанасова. Дон Кихот обаче ще припознае в нея Дулсинея – Дамата на сърцето си. Затворниците-актьори приемат възторжено така апетитното предизвикателство и тъмницата за секунди се превръща в хан, път или долина с вятърни мелници... Ще успеят ли Сервантес и Санчо да се защитят и да бъдат признати за невинни от Съда на Затворниците? Ще спасят ли ръкописа? А това е само първият им съд. Предстои веднага следващият, който може да им отнеме не само книгата, но и живота - Съдът на светата Инквизиция.


Постановката на „Държавна опера Пловдив” е първата, официално лицензирана за сцена в България. Благодарение на нейните диригент, солисти, инструменталисти, хористи, балетисти, технически екип, администрация и ръководство, пловдивчани и всички български зрители ще станат част от "невъзможния" мюзикъл за мечтата на върха на рицарското копие. "За да разберат с кристална яснота, че Дон Кихот не се бори с лудостта, а с реалността. А да се бориш с реалността – това е истинското рицарство", казва Борис Панкин.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни