Свързани новини

21.07.2014 17:18

Какво да направим с диня

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен в натуралния си вид, прекрасния летен плод – динята, може да бъде употребена по още няколко оригинални начина. Един от тях е коктейл с реш от диня, от лайм и прибавен портокалов ликьор. Дори само цветът изглежда толкова свеж, че сякаш вика: изпий ме! Този коктейл е хит в Ню Йорк в момента.


Втори вариант е динена салата капрезе. Освен динята, вместо резените домати, към колелцата моцарела можем да прибавим и парченца от телешко карпачо. Тази американска рецепта е летен хит в гъзарските заведения отвъд океана. Наричат я „свободна от домати капрезе” и поне на вид е докарана доста атрактивно.


За цял свят не само киселото мляко, наричано с характерната прабългарска дума йогурт, е гръцко, ами и шопската салата. Така я и наричат – гръцка. А бялото сирене в нея – фета. Та звезда на американската кулинария това лято е и т.нар. „динено-фета салата”, която се сервира в ред изкелеферчени заведения, но затова пък се радвала на голяма популярност, свидетелства светското списание Пийпъл. Какво е сменено? Отново доматите са отстъпили място на диня с махнати семки!


Педиатричният диетолог Корин Фишер препоръчва малките деца да бъдат приучавани да ядат нещо толкова полезно и толкова малко популярно сред хлапетата като рибата като им се сервира по приемлив за тях начин и с по-интересен вкус. Тя предлага риба тон, тилапия или други от този тип да им бъдат нареждани на малки късчета в мексиканска палачинка такос сред динени и зеленчукови резенчета или пък всичко това да бъде поднясано с динена, вместо люта, салса.


Славната сладкарка Хедър Беърд е изобретател на гениална интерпретация на тема диня. Тя винаги се дразнела, че колегите й се опитват да измамят клиентите с торти, които уж съдържат любимия летен плод, а всъщност са само от брашно, захар, яйце и Е-та. Затова тя решила да разреже цилиндрично съвсем истинска диня, да я оформи като торта с предварително подготвен сметаново-йогертов крем. Преди да пусне в търговския си обект новия модел торта, тя я пробвала с гости. По изумлението и насладата им разбрала, че нейното изобретение има огромно бъдеще, освен че изглежда пленително! Особено с декорация от оформени от диня „черешки” на тортата отгоре.


Домашни гумени бонбонки от диня е последната американска хитова интерпретация на тема любимия летен плод.  С помощта на малко желатин, който не бил вреден – напротив, съдържал цели 18 аминокиселини, фрешът от диня се превръщал в красиво за гледане и приятно за дъвчене сладкарско изделие, преминал след обработка през формите за бонбонки тип Харибо.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион