Свързани новини

30.06.2014 09:25

БНТ: 5 милиона от нашия джоб и глупости в ефира

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНТ е похарчила повече от 5 милиона лева за световното първенство по футбол от джоба на данъкоплатеца. Ясно е, че мачовете трябва да бъдат предавани. Ала защо ни е да плащаме стотици хиляди евро за командироването на коментатори, които се държат, сякаш са седнали като нас пред телевизора, а не са на сериозна работа.
Не можеше ли да се коментира картината от студиото, както например Европейското първенство по художествена гимнастика? Можеше, разбира се.
Но, както във всяка държавна институция, а в БНТ много обичат да протестират срещу другите, трошенето на повече и повече народна пара е любим спорт, от който някои хора видимо дебелеят. Комисионни се вземат и от грозните диванчета и декорчета, и от продавачите на многохилядните сложни билети за презокеански и вътрешно бразилски пътувания, и кой знае още откъде. Както би казал Бай Ганьо - "келепир да има".
Висш пилотаж е да говорим за очевидната пристрастност при коментирането на игри между държави, които не са България - това не е нормално! Ала тази "мода", която не вирее нито в първия, нито дори в третия свят, тръгна от олимпиадата в Сочи, откъдето по БНТ течаха повече политически, отколкото спортни коментари за дадени страни, взели за повод изявите на техни представители. Пълна лудница! Защо ли си губим времето - професионализмът и правилата на занаята за "спортистите" в държавната ни телевизия очевидно са недостижима летва...
Да поговорим за обикновената простотия.
Не може данъкоплатецът  да хвърля маса пари, за да ходи някой си Ивайло Ангелов на другия край на света, да спи, да яде и да лети между градовете за наша сметка и дори да не си направи труда да провери мач между кои държави коментира. Та цели 2 и нещо часа на мача между Чили, което двадесетина пъти нарече Мексико, и Бразилия нямаше кой да му каже в прословутите слушалки, че дърдори откровени глупости. А при надписите виждаме имената на главен продуцент, изпълнителен продуцент и още бая народ. Къде спят? Дали пък няма да забравят да си вземат тлъстите хонорари и заплатите, след като не си вършат работата!!!
Доста слабоумие струи и от коментарните рубрики. Изобщо и не смятаме да се спираме нелепото присъствие на Ели Гигова. То е черешката на тортата. Такава досада, дори по БНТ, не бяха ни поднасяли.
Върхът на тъпотията обаче е нощното предаване за самба и Мис национален отбор (това пък малоумие кой ли го измисли и какво общо има със световното, на което не сме). Освен че харчи маса пари за оркестърче, танци, та и ни занимава с никому ненужни разсъждения и плоски шеги, ежедневно смуче пари от джобовете ни.
Това ще кажем на всеки, който ни апострофира с нещо от типа на: "пък ти не ги гледай, като не ти харесва". Да, ама не! Ако беше частна телевизията, проблемът си е на този, който плаща. И да не ни харесва, понеже си плащаме за бездруго твърде скъпото удоволствие БНТ, искаме резултат от Ивайло и неговите приятели.  
Чудно ли е, че България е страната в Европа с най-ниски дялове от населението, гледащи шампионата?! Нас никак не ни учудва. А БНТ, вместо да се засрами, се фука с рейтинг няма и 10%, значи дял около тридесет, за откриването. При положение, че в ЕС хората правят 80 на сто шеър. Но то е, защото имат нормални медии и интелигентни коментатори.


Автор: Слава



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни