Свързани новини

27.01.2014 11:01

Daft Punk, Джъстин Тимбърлейк и Lorde триумфираха на "Грами" 2014

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френското денс дуо Daft Punk спечели отличията за албум на годината, електронен албум на годината, запис на годината и най-добро поп изпълнение на завършилата късно снощи церемонията по връчването на тазгодишните награди "Грами" в Лос Анджелис, предава Дневник.


Статуетката за най-добър албум отива при тях за отбелязалия завръщането им Random Access Memories , а в другите две категории те печелят за съвместната си песен с Фарел Уилямс и Найл Роджърс Get Lucky. Те изпълниха хита си и още няколко песни на живо, като за дуото това беше първа сценична поява от четири години насам. Специален гост на участието им, обявено от актьора Нийл Патрик Харис, пък беше Стиви Уондър.


Сред  другите големи победители са 17-годишната новозеландска певица и композиторка Лорди, която си тръгна с награди за песен на годината и най-добро соло поп изпълнение за Royals. Наградата за най-добър поп албум отиде при Unorthodox Jukebox на Бруно Марс.


Сингълът Holy Grail на Джей Зи и Джъстин Тимбърлейк спечели за най-добър съвместен проект в рапа. Двамата спечелиха и в категорията за най-добър видеоклип с режисирания от Дейвид Финчър Suit & Tie, отбелязал завръщането на Тимбърлейк в поп музиката. Снощи той триумфира и в категорията за най-добра R’N’B песен с Pusher Love Girl.


Призът за най-добра рок песен отиде при Cut Some Slack на Пол Маккартни и някогашните членове на Nirvana Крист Новоселич , Дейв Грол и Пат Смиър. Бившият вокалист на The Beatles взе и награда за цялостен принос към музиката.


За най-добър алтернативен албум пък беше избран един от всеобщите фаворити на музикалната преса през 2013 г. – Modern Vampires Of The City на Vampire Weekend, спечелили в конкуренция с Neko Case, The National, Nine Inch Nails и Tame Impala.


За най-добър нов изпълнител беше посочено рап дуото Macklemore & Ryan Lewis, което е наградено и за най-добро рап изпълнение и най-добра рап песен за сингъла си Thrift Shop.  Дебютният им The Heist пък логично избран за най-добър рап албум въпреки голямата конкуренция в категорията в лицето на Кание Уест, Кендрик Ламар, Джей Зи и Дрейк.


Освен Daft Punk, по време на церемонията изяви на живо направиха Lorde, Хънтър Хейс, Кейти Пери, Джон Леджънд, Pink, Крис Кристофърсън, Робин Тик, Тейлър Суифт, Джей Зи и Бионсе, Кендрик Ламар и алтърнатив рок групата Imagine Dragons, Пол Маккартни и Ринго Стар, Metallica, както и Nine Inch Nails в съвместно изпълнение с Queens of The Stone Age, Дейв Грол и Линдзи Бъкингам от Fleetwood Mac.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.