Свързани новини

25.06.2013 16:54

MUSIC_ALL - Откъси от 7 световни хитови мюзикъла в едно представление

Видян 3012 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 27 юни от 18.30 часа в Университетски театър на НБУ ще се състои премиера на проекта MUSIC_ALL.


MUSIC_ALL е изграден на колажен принцип, като избира не отделни музикални номера или диалози, а кратък откъс, цял сегмент от произведението. Този сегмент включва вербалното действие – диалог, който преминава в музикалното си продължение.


Така изпълнителите ще имат достатъчна драматургична “писта”, по която да достигнат до музикалната кулминация.


Друг специфичен позитив на проекта е богатата банка от световни заглавия, която ще предложи на избраните студенти най-адекватно за техните възможности, опит и интерес произведение.  


Заглавия:


HAIR – J. Ragni, G. Rado, G. McDermott, ALL THAT JAZZ! – R.A. Arthur, B. Fosse, CHICAGO – J. Kander, F. Ebb, B. Fosse, SWEET CHARITY – C. Coleman, D. Fields, N. Simon, RENT – J. Larson, МАММА МIA! –  B. Andersson, B. Ulvaes, C. Johnson, WE WILL ROCK YOU! – Queen, B.Elton, CABARET – J. Kander, F. Ebb


Екип:


Борис Панкин – автор и режисьор на проекта


Евгени Господинов – музикален ръководител на проекта


Мариан Бачев – актьорска работа с участниците


Боряна Сечанова – хореография


Борис Панкин – режисьор с 26 годишна професионална практика, над 70 постановки. Специализации в Рим и Берлин. Работил в Канада като режисьор и сценичен мениджър. Преподавателска практика по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” и Театрален колеж “Любен Гройс”.  В момента артистичен директор и ръководител на Програмата за Английска драма и мюзикъл на Американския Колеж в София;


Евгени Господинов - музикален директор - с преподавателска практика по музикално обучение, солово пеене в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”,  Театрален колеж “Любен Гройс”, НБУ (дикция и актьорско майсторство - студенти оперно пеене). В момента музикален директор на Програмата за Английска драма и мюзикъл на Американския Колеж в София;


Мариан Бачев – актьор, носител на наградата “Иван Димов” за най-добър млад актьор, 2 пъти носител на наградата за водеща мъжка роля от “Нова българска драма”, 4 пъти номиниран за наградата “АСКЕЕР”;


Боряна Сечaнова  –  от 1991 г. работи като хореограф, а от 2000 г. е директор на балет “Арабеск”. Автор и хореограф на над 40 балетни и театрални спектакъла Носител на наградата “Кристална лира” за спектакъла “Carmina Burana” през 2006 г.


Борис Панкин, Евгени Господинов, Боряна Сечанова и Мариан Бачев са водещите създатели на първата в Източна Европа постановка на мюзикъла HAIR – J. Ragni, G. Rado, G. McDermott, в театър “София” и първата в света сценична адаптация на филмовия сценарий на ALL THAT JAZZ! – R.A. Arthur, B. Fosse, в Народния Театър “Иван Вазов”.


Участниците:


Венета Петрова е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в класа по пиано на преподавател Михаил Славов. Като пианист печели награди на национални и международни конкурси. Участва в редица концерти в Руски културно-информационен център, София. Понастоящем участва в два студентски проекта: мюзикъла „Алис в страната на сънищата” от Л. Денев и операта „Сватбата на Фигаро” с диригент Деян Павлов. В момента изучава Класическо пеене в класа на Росица Вълканова в Нов български университет.


Вяра Зайкова завършва Театрален колеж „Любен Гройс“. Като част от актьорски екипи, Вяра участва във филми („Правилата на ергенския живот“ реж. Тонислав Христов“ и „Time-out“), редица дипломни и театрални спектакли, в актьорското реалити „Star machine“ - ТV7, и ТВ сериалите „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Сутрешен блок“ и „Етажна собственост“. В момента играе главна роля в постановката на Борис Панкин „Апокалипсис кога“ в партньорство с Мариан Бачев, Орлин Горанов и Диана Любенова.


Гергана Желева е родена в София. Започва музикалните си стъпки на седем годишна възраст, като свири на цигулка, а по-късно се насочва към пианото. Взима участие в няколко музикални школи, национални и международни конкурси за млади изпълнители, от които си тръгва с високи отличия. Носител е на награда на кмета на София - Бойко Борисов  - „Певица на Столична община”, присъдена й на конкурса  „Приятели на България – международна фестивална програма” от Михайл Белчев и Хайгашот Агасян. Гергана реализира активна певческа дейност и в редица столични клубове. Гергана Желева е съавтор в стихосбирка, представяйки авторски текстове за вокални творби, медийно представена в предаването на Нова телевизия „У нас”. В момента следва магистратура „поп и джаз пеене“ в Нов български университет в класа на доц. Етиен Леви, както и джаз при Илиян Парасков и Ангел Заберски.


Драгомира Драшкова е от гр. Габрово. Занимава се с музика от дете, като участва в редица певчески конкурси, предаването „Като лъвовете“ на БНТ, както и в Майсторски клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду. През 2012 г. завършва „икономика и мениджмънт” в Професионална гимназия по туризъм, а в момента е студентка първи курс в Нов български университет, специалност „поп и джаз пеене” в класа на д-р Илиян Парасков. Освен музика, обича поезията и рисуването- носител е на първа награда за есе от книжарници „Хеликон” - Габрово, по случай Деня на народните будители.


Марина Маринова е родена в Русе, където завършва езикова гимназия. Участва в детска музикална школа в Национално училище по изкуствата“Проф. Веселин Стоянов“, където изучава музикална теория и свири на пиано, танцува модерен балет, пее в детско-девически хор "Дунавски вълни" и в училищната вокална формация. Интересува се от благотворителни мероприятия, както и от здравното образование на децата в подрастваща възраст. По време на средното си образование активно се занимава с дейности от този тип, като е пътувала в различни проекти свързани с ХИВ/СПИН превенция, превенция от наркомании, както и проекти срещу насилието над жени. Учи Реклама в НБУ и втора специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на Нели Маринкова и Етиен Леви. През тези години участва активно в концерти на Фолк-джаз формацията на НБУ и като солист в университетските концерти. В свободното си време участва в проекти на свои приятели и записва вокали към техни парчета.


Петя Драгомирова започва музикалното си образование още в началното училище в гр. Враца, където свири на пиано, изучава музикална теория, солфеж и пеене. Лауреат на международни и национални музикални конкурси; литературен конкурс за градско есе в кампания за борба против наркотиците, награда на Кмета на гр. Враца за „високи постижения в учебно-възпитателния процес“; солист е на Врачанска филхармония и биг-бенда на Българското национално радио. През 2006 г. открива Bansko Jazz Fest като солист на биг-бенда на БНР под палката на Янко Миладинов, а 2007 г. завършва Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „поп-джаз“ пеене при доц. Стефка Оникян. По това време започва активна музикално-сценична дейност като част от вокално трио в проект с джаз певицата Камелия Тодорова, с която записват албум, видеоклип и реализират десетки концерти и телевизионни участия в музикални и шоу-предавания. Също така участва и в камерно-вокален ансамбъл, с репертоар, изграден върху източно-православната, ренесансова, класическа и нова българска музика. В момента активно се занимава с организацията на университетските събития в НБУ.


Силвия Божкова е родена в град Поморие. Започва да се занимава с музика още от дете, като учи пиано и пеене в музикална школа. По-късно завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” град Бургас, със специалност флейта. Участвала в много конкурси и концерти с духов оркестър. От няколко години учи поп пеене в Нов български университет. През 2012 получава втора награда от НБУ от конкурс по елементарна теория на музиката. През свободното си време за занимава с деца, като ги учи да свирят на флейта.


Стефания Милевска е родом от Битоля, Македония, където от ранна детска възраст участва в ревютата на майка си- моден дизайнер. Учи солфеж, пеене и модерен балет, участва с танцова група в конкурси, фестивали и танцови работилници. Благодарение на опита си, става част от екип, където режисира хореографии в почти всички детски македонски фестивали. Лауреат е на редица български и македонски певчески конкурси, участва във формация на Джаз академията в Щип, Македония, както и в студио за модерен балет „Deja Vu’’ и танцова работилница на Iliev dance - „Dance it’’. В момента изучава “Поп и джаз пеене” в НБУ при доц. Етиен Леви.


Теодора Русева е от Бургас в артистично семейство. Внучка на композитора на "Бургаски вечери" Иван Коларов, дъщеря на поетеса и фотограф, Теди от ранна възраст стъпва на сцената пред обектива. Танцува модерен балет 5 години в школа "Дюн", занимава се с керамика, грънчарство, рисуване, пише стихове.Завършва италианска гимназия, където се запознава с многообещаващ млад маг- Зайн и става негова асистентка. Сега изучава Театър в НБУ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец