20.11.2008 17:28

Кое е най-доброто на "Произведено в България"

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно няма да се затрудните да разберете кое е „ произведено в България” и кое – не по петте етажа на НДК. Особено, ако редовно сте посещавали това традиционно изложение, ще се ориентирате и сега, защото някои от по-упоритите фирми са си на обичайните от години места. Други за съжаление са се отказали от участие и причината не е изглежда световната криза, а компанията, в която трябва да представят продукцията си. Наистина има доста щандове, чиито стоки можете да видите по сергиите из града., че даже тук са и на по-високи цени.
Все пак си заслужава да отделите малко от времето си в края на седмицата, за да видите накуп ред български стоки - за себе си, а също и за подарък пред Коледните празници. Разнообразно и качествено е предлаганото най-много на третия и на петия етаж спално бельо за хора и легла. Доволни ще останете, както казва един телевизионен герой, и от спортното облекло за деца и възрастни, а също от дамското и мъжко бельо. Обърнете особено внимание на „бельото за събличане” на фирма „Сия” и ще установите, че е направено от качествени материали, с въображение и цените са наистина много добри за европейското равнище на стоките ( имат сертификат за това ) и доказват отново, че не е задължително наистина само скъпото да е и хубаво. Друго за отбелязване е отново многолюдното представителство на български козметични фирми, чиито продукти по нищо не отстъпват на многократно по-скъпи аналози, само че от многократно също така по-известни фирми. Специално време да установите, че е така , отделете на щанда на „ Българска роза” Карлово и вижте новата им козметична серия „ SPA energy” направена според най-новите световни идеи в тази промишленост.
Има много интересни щандове с наглед несъвместими стоки по тях, производство на една и съща фирма, но така стоят нещата – хората произвеждат каквото произвеждат. „Костов брадърс” ( от Силистра са ) продават своите бои за обувки и по съвместителство козметика. Далеч по известният никополски завод „Батерия” , единственият навремето в Югоизточна Европа , демонстрира в НДК и своите почистващи препарати, освежители и ароматизатори. Това, което не продават тук, но е любопитно да знаете, че правят е например „балонена вода”, сушилки за дрехи за радиатор, хамаци, дървени люлки и шейни и т.н. Може да си харесате по нещо и от щандовете за шоколадови изделия, а продукцията на „ Анимекс” направо настройва носталгично с вафлите „Малчика” и шоколадовите бонбони „Дръвчета”, „Дипломат” , „Троен лешник”. Можете да сте сигурни, че пчелният мед е чисто български на изложението – има няколко щанда на 4-я етаж, който по традиция е място за производители на храни и който от изложение на изложение обеднява все повече. Дори „ Кенар” ги няма тази година , за което най-много сигурно съжаляват работещите на изложението, прехранващи се други години от щанда със салати, сандвичи и пр. „ Нилана” обаче са си тук и край двата им щанда има доста хора, прегладнели от обикаляне нагоре-надолу по етажите. Ако спрете и вие там, пробвайте торта „ Секс”- 2.20 лв. парчето. Заради названието можеше да е и още малко по-шоколадова. По традиция привличат погледите и произведенията на „фабриката за тарикатски консерви”. Можете спокойно да отминете щанда за подправки, на който въпреки украсата с шарени престилки, цените не са народни, а доста по- високи отколкото в магазините. Това е засега. Да се надяваме, че добрите времена на „произведено в България” не са отминали безвъзвратно.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп