Свързани новини

07.05.2013 12:48

Забраняват кучетата по плажа

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забранява се разходката на кучета по плажа. Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за летния сезон, предаде БТВ.


Глоба от 100 до 300 лв. заплашва собствениците на кучета, които разхождат домашните си любимци по плажа в Бургас. Санкцията ще бъде налагана от официалното обявяване на плажните ивици за охраняема зона, а за изпълнението й следят зоополицаи.


„Когато хванем нарушител съставяме акт за установяване на административно нарушение на базата на Наредбата за обществения ред на територията на Община Бургас”, поясни зоополицаят Стилиян Георгиев.


Собствениците на кучета недоволстват от наложената забрана.


Виолета Андреева смята наложената мярка за драстична. „Всеки се съобразява, рано-рано сутрин, в 6 часа, тогава минават повечето кучкари и вечер много късно, след като вече са си отишли плажуващите. Наистина е драстична мярката, която искат да ни наложат”, каза тя.


На възпитаните стопани и кучетата са възпитани, казват собствениците на четириногите. Николай Димитров казва, че идва с кучето си по време, в което няма хора по плажа и се стара да го държи изолирано. Да може да се изкъпе и то, както и ние и на него му е приятно.”


Борислав Господинов, също зоополицай коментира, че къпането в морето не е забранено, но трябва да става с придружителя. „В смисъл до тях трябва да е техният собственик,който да ги държи като на повод.”


Забраната за разходка на кучета по пясъка влиза в сила в момента на обявяване на плажната ивица за охраняема. Това са плажовете с концесионери - Централен плаж, Северен плаж и плаж Сарафово. За кучкарите остава свободна зоната около солниците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,