18.04.2013 13:23

SENSE HOTEL SOFIA отваря врати

Видян 6929 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels™ посреща първите си гости на бул. „Цар Освободител“ 16 през месец април.
Концептуалният дизайн е допълнен с образци на модерното и съвременно изкуство от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство в София. Целта на това партньорство е да запознае ценителите със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.
Със съвременен облик и фина естетика, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява сред градския пейзаж.
При проектирането на Sense Hotel Sofia, архитектите от Lazzarini Pickering Architetti, собственикът Георги Чопев и неговите партньори, имат ясна цел: създаването на хотел, който ще се разглежда като новата класика в сърцето на София, с иновативна структура, едновременно чувствителна към заобикалящата среда, но и дръзко различна.
Хотелът е разположен до площада на Парламента, с пряка видимост към храм-паметник „Св. Александър Невски“, на булевард, който е главна визуална ос за града. Рамката на булеварда са сгради от края на XIX в., средата на XX в., както и някои по-съвременни. Бързият достъп до основни правителствени сгради, културни и туристически забележителности, луксозни бутици, многобройни ресторанти, барове и нощни заведения, го прави еднакво удобна локация както за бизнес, така и за отдих.
Собственост на „БЛВД“ ООД, Sense Hotel Sofia е доведен до успешно завършване и отваряне от Г-н Георги Чопев като ръководител на проекта и с помощта на собствениците на компанията - Г-н Иво Христов и г-жа Татяна Стоилова.
Великолепният дизайн от 21-ви век е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от „Архитектурна група Цонков”.
Фасадата на сградата е комбинация от съвременна технология и елементи, носещи духа на историята – високотехнологична стъклена фасада, в която се отразяват златните куполи на главния православен храм и на втори план - подвижни капаци от блестящ месинг, които допълват и обогатяват играта на отраженията и светлината.
Интериорът е предимно от естествени материали - мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени  тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите.
В духа на съвременността, дизайнът на пространствата е съчетание от излъчването на естествени материали, изчистени линии и игра на светлината.
Престоят в 71 стаи и апартаменти предлага луксозно обзавеждане, великолепен изглед, авангардни технологии и удобства. Микс от превъзходен дизайн и лукс, Sense Hotel Sofia приветства своите гости в свят от незабравими спомени и ценни моменти. Може да обогатите гурме културата си в изисканата кухня на Средиземноморския ресторант с просторна градина, да се отпуснете в лоби бара сред шедьоври на изобразителното изкуство, да изпиете чаша бляскаво шампанско в уникалния панорамен ROOFTOP BAR или да се откъснете от забързаното ежедневие с изискана релаксация в центъра за уелнес и спа процедури – Sense Spa.
Галерия за модерно изкуство в хотел Sense
Богатата колекция на Галерията за модерно изкуство ви очаква в новия концептуален Sense Hotel Sofia. Целта на това партньорство е да запознае любителите на изкуството със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.
В новооткрития хотел Галерията ще предложи и ежедневен Арт консиерж от висококвалифицирани специалисти в сферата на изкуствата: съдействие относно избор на картина, съвет при стартиране или обогатяване на собствена колекция, информация за актуални арт събития в града.
В арт пространството на хотела, ценителите на изкуството могат да се докоснат до художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв., както и да закупят оригинални графични и маслени творби с инвестиционна стойност. Тук може да откриете произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Мирó, Марк Шагал, както и водещи съвременни автори като Деймиън Хърст, Питър Блейк, Робърт Марс, Хънт Слонъм, Марк Куин, Аниш Капур и др. Важно място в колекцията е отделено и на талантливи български художници като Кристо, Хубен Черкелов, Антоанета Гълъбова, Калоян Илиев-Кокимото, Калия Калъчева, Арслан Ахмедов, Златин Орлов, Павлина Чакърова и др.






Sense Лоби и Ресторант
Изчистени линии, естествена дневна светлина и постоянно усещане за чистота. Първият досег с лобито на Sense разкрива съвременната концепция на хотела. Сред образци на модерното изкуство и уюта на открита камина, ще се потопите в истински мир от топлина и лукс. Елегантната и все пак неофициална обстановка, приканва гостите да се отпуснат само на няколко метра от оживения булевард.
В ресторанта на хотела с 60 места на закрито и 40 места лятна тераса, се смесват топли цветове с меки, тектилни тъкани. Менюто на главен готвач Христо Белев акцентира върху средиземноморската кухня и фюжън от пресни регионални съставки. Креативност и внимание към детайла във всяко ястие, обещават изключителна услуга и място, където да зарадвате сетивата си със стил.
Sense Rooftop Bar
Rooftop Bar е не просто бар, а незабравима разходка в облаците с чаша бляскаво шампанско. Спираща дъха панорамна гледка дава видимост към златните кубета на ‘’Св. Александър Невски’’, склоновете на Витоша и окъпаната в светлини нощна София. Този модерен бар е очарователно място за срещи, с релаксираща атмосфера, уникална просторна тераса, избор на артистични вечери с музика на живо, коктейли и първокласни алкохолни напитки, селекция от вина за ценители и вкусни кулинарни специалитети. Sense Rooftop Bar е идеално място за специални поводи, среща с приятели и перфектен завършек на напрегнат работен ден.
SENSE SPA
Оазис на хармония в сърцето на София, Sense SPA ще ви откъсне от забързаното ежедневие с изискана релаксация за тялото и ума. В среда на уединение, елегантност и лукс, може да опитате широк диапазон от лечебни и уелнес процедури в ръцете на опитни терапевти. Центърът е оборудван с 4 стаи за процедури, 15 метров закрит басейн от неръждаема стомана, два кръгли басейна със солена и топла вода, парна баня и съвременна сауна, последно поколение фитнес център с най-съвременото оборудване от Technogym, проектиран от Антонио Читерио. Съчетанието на дърво, камък, стомана и вода съжителстват в пълно равновесие, а уникален вътрешен двор с дискретна дневна светлина и релаксираща музика допълнително спомага за ревитализация на тялото и ума.
Конферентни зали
За фирмени обучения, продуктови презентации, среща на борда, важни тет-а-тет дискусии или по-голяма бизнес конференция - специалните зали на Sense Hotel и безупречно обслужване гарантират събития, които надхвърлят очакванията.
Голямата конферентна зала на 1-ви етаж, с капацитет до 80 души, разполага с гъвкава система за адаптиране на пространството към различни цели и групи.от хора. В непосредствена близост на етажа е и по-малка заседателна зала за 12 делегати. Просторна тераса за кафе-паузи и елегантни коктейли, разнообразна кухня, специални менюта и опитен персонал са в помощ на безупречното планиране и изпълнение на всяко събитие.
Оборудване: съвременен интериор, естествена дървена ламперия, френски прозорци, най-нова аудио-визуална техника, високоскоростен Wi-Fi интернет, „бизнес център” услуги.
За Design Hotels ™
Design Hotels ™ представлява селекция от 250 независими хотела в над 40 страни по света. Повече от селекция от хотели, компанията е селекция от истории на хотелиери мечтатели, заредени със страст за истинско гостоприемство в среда на културна идентичност, с мисъл за предизвикателен дизайн и новаторска архитектура. Основана от Клаус Сендлингер (Claus Sendlinger)  през 1993 г., веригата Design Hotels ™ е разработила пълен набор от хотелиерско обслужване, персонализирани услуги, включително глобалното търговско представителство, управление на приходите, стратегически маркетинг, връзки с обществеността и брандинг.
Компанията е със седалище в Берлин и клонове в Лондон, Барселона, Ню Йорк, Сингапур и Пърт.
Lazzarini Pickering Architetti
Lazzarini Pickering Architetti, ръководена от италианеца Клаудио Лазарини и австралиеца Карл Пикеринг, е основана през 1982г. със седалище в Рим, Италия. Компанията изгражда международна репутация с иновативни дизайнерски концепции в много области като архитектура, търговия и ресторантьорско проектиране, вътрешни пространства, мореплавателен, мебелен и графичен дизайн. Студиото се гордее със своята мулти-дисциплинарен характер и разнородни дизайни, постигнати чрез уверен, но еластичен подход към разбирането и проектирането на сложни пространствени решения.
„Архитектурна група Цонков“
 „Архитектурна група Цонков“ ООД обединява опита и ентусиазма на екипа си за създаване на функционални и естетически решения на малки урбанистични зони, сгради и комплекси в различни сфери на обществения живот, офиси, хотели, търговски и развлекателни обекти, апартаментни и индивидуални жилищни сгради, реконстукции на сгради - паметници на културата и със специално внимание към дефинирането на високостойностни интериорни пространства.
Мартин Колб, генерален мениджър Sense Hotel Sofia
Мартин Колб е доказан професионалист в областта на хотелиерството и ресторантьорството, с повече от 30 годишен опит в световен мащаб в сфери като хотелиерско управление, туроператорска дейност, туризъм и бизнес пътувания, включително експертиза в стартирането на нови проекти.Практикува в държави като Швейцария, Австрия, Германия, САЩ, Обединените арабски емирства, Китай, Ливан, България, Египет и Катар. Бил е генерален мениджър на Radisson SAS София в продължение на две години.
Повече от 15 години е генерален мениджър в реномирани компании като Holiday Inn, Radisson SAS и Кемпински. Работата с европейски, азиатски и арабски персонал му дава културнa чувствителност и интернационален подход. Говори английски, немски и френски език.
По собствените му думи, швейцарското му наследство развива у него усета за точност, фокус върху детайлите, без да губи голямата картина, а австрийското му наследство го зарежда с позитивизъм, културно образование и способност за адаптация във всички социални и организационни йерархии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни