18.04.2013 13:23

SENSE HOTEL SOFIA отваря врати

Видян 6907 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels™ посреща първите си гости на бул. „Цар Освободител“ 16 през месец април.
Концептуалният дизайн е допълнен с образци на модерното и съвременно изкуство от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство в София. Целта на това партньорство е да запознае ценителите със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.
Със съвременен облик и фина естетика, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява сред градския пейзаж.
При проектирането на Sense Hotel Sofia, архитектите от Lazzarini Pickering Architetti, собственикът Георги Чопев и неговите партньори, имат ясна цел: създаването на хотел, който ще се разглежда като новата класика в сърцето на София, с иновативна структура, едновременно чувствителна към заобикалящата среда, но и дръзко различна.
Хотелът е разположен до площада на Парламента, с пряка видимост към храм-паметник „Св. Александър Невски“, на булевард, който е главна визуална ос за града. Рамката на булеварда са сгради от края на XIX в., средата на XX в., както и някои по-съвременни. Бързият достъп до основни правителствени сгради, културни и туристически забележителности, луксозни бутици, многобройни ресторанти, барове и нощни заведения, го прави еднакво удобна локация както за бизнес, така и за отдих.
Собственост на „БЛВД“ ООД, Sense Hotel Sofia е доведен до успешно завършване и отваряне от Г-н Георги Чопев като ръководител на проекта и с помощта на собствениците на компанията - Г-н Иво Христов и г-жа Татяна Стоилова.
Великолепният дизайн от 21-ви век е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от „Архитектурна група Цонков”.
Фасадата на сградата е комбинация от съвременна технология и елементи, носещи духа на историята – високотехнологична стъклена фасада, в която се отразяват златните куполи на главния православен храм и на втори план - подвижни капаци от блестящ месинг, които допълват и обогатяват играта на отраженията и светлината.
Интериорът е предимно от естествени материали - мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени  тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите.
В духа на съвременността, дизайнът на пространствата е съчетание от излъчването на естествени материали, изчистени линии и игра на светлината.
Престоят в 71 стаи и апартаменти предлага луксозно обзавеждане, великолепен изглед, авангардни технологии и удобства. Микс от превъзходен дизайн и лукс, Sense Hotel Sofia приветства своите гости в свят от незабравими спомени и ценни моменти. Може да обогатите гурме културата си в изисканата кухня на Средиземноморския ресторант с просторна градина, да се отпуснете в лоби бара сред шедьоври на изобразителното изкуство, да изпиете чаша бляскаво шампанско в уникалния панорамен ROOFTOP BAR или да се откъснете от забързаното ежедневие с изискана релаксация в центъра за уелнес и спа процедури – Sense Spa.
Галерия за модерно изкуство в хотел Sense
Богатата колекция на Галерията за модерно изкуство ви очаква в новия концептуален Sense Hotel Sofia. Целта на това партньорство е да запознае любителите на изкуството със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.
В новооткрития хотел Галерията ще предложи и ежедневен Арт консиерж от висококвалифицирани специалисти в сферата на изкуствата: съдействие относно избор на картина, съвет при стартиране или обогатяване на собствена колекция, информация за актуални арт събития в града.
В арт пространството на хотела, ценителите на изкуството могат да се докоснат до художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв., както и да закупят оригинални графични и маслени творби с инвестиционна стойност. Тук може да откриете произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Мирó, Марк Шагал, както и водещи съвременни автори като Деймиън Хърст, Питър Блейк, Робърт Марс, Хънт Слонъм, Марк Куин, Аниш Капур и др. Важно място в колекцията е отделено и на талантливи български художници като Кристо, Хубен Черкелов, Антоанета Гълъбова, Калоян Илиев-Кокимото, Калия Калъчева, Арслан Ахмедов, Златин Орлов, Павлина Чакърова и др.






Sense Лоби и Ресторант
Изчистени линии, естествена дневна светлина и постоянно усещане за чистота. Първият досег с лобито на Sense разкрива съвременната концепция на хотела. Сред образци на модерното изкуство и уюта на открита камина, ще се потопите в истински мир от топлина и лукс. Елегантната и все пак неофициална обстановка, приканва гостите да се отпуснат само на няколко метра от оживения булевард.
В ресторанта на хотела с 60 места на закрито и 40 места лятна тераса, се смесват топли цветове с меки, тектилни тъкани. Менюто на главен готвач Христо Белев акцентира върху средиземноморската кухня и фюжън от пресни регионални съставки. Креативност и внимание към детайла във всяко ястие, обещават изключителна услуга и място, където да зарадвате сетивата си със стил.
Sense Rooftop Bar
Rooftop Bar е не просто бар, а незабравима разходка в облаците с чаша бляскаво шампанско. Спираща дъха панорамна гледка дава видимост към златните кубета на ‘’Св. Александър Невски’’, склоновете на Витоша и окъпаната в светлини нощна София. Този модерен бар е очарователно място за срещи, с релаксираща атмосфера, уникална просторна тераса, избор на артистични вечери с музика на живо, коктейли и първокласни алкохолни напитки, селекция от вина за ценители и вкусни кулинарни специалитети. Sense Rooftop Bar е идеално място за специални поводи, среща с приятели и перфектен завършек на напрегнат работен ден.
SENSE SPA
Оазис на хармония в сърцето на София, Sense SPA ще ви откъсне от забързаното ежедневие с изискана релаксация за тялото и ума. В среда на уединение, елегантност и лукс, може да опитате широк диапазон от лечебни и уелнес процедури в ръцете на опитни терапевти. Центърът е оборудван с 4 стаи за процедури, 15 метров закрит басейн от неръждаема стомана, два кръгли басейна със солена и топла вода, парна баня и съвременна сауна, последно поколение фитнес център с най-съвременото оборудване от Technogym, проектиран от Антонио Читерио. Съчетанието на дърво, камък, стомана и вода съжителстват в пълно равновесие, а уникален вътрешен двор с дискретна дневна светлина и релаксираща музика допълнително спомага за ревитализация на тялото и ума.
Конферентни зали
За фирмени обучения, продуктови презентации, среща на борда, важни тет-а-тет дискусии или по-голяма бизнес конференция - специалните зали на Sense Hotel и безупречно обслужване гарантират събития, които надхвърлят очакванията.
Голямата конферентна зала на 1-ви етаж, с капацитет до 80 души, разполага с гъвкава система за адаптиране на пространството към различни цели и групи.от хора. В непосредствена близост на етажа е и по-малка заседателна зала за 12 делегати. Просторна тераса за кафе-паузи и елегантни коктейли, разнообразна кухня, специални менюта и опитен персонал са в помощ на безупречното планиране и изпълнение на всяко събитие.
Оборудване: съвременен интериор, естествена дървена ламперия, френски прозорци, най-нова аудио-визуална техника, високоскоростен Wi-Fi интернет, „бизнес център” услуги.
За Design Hotels ™
Design Hotels ™ представлява селекция от 250 независими хотела в над 40 страни по света. Повече от селекция от хотели, компанията е селекция от истории на хотелиери мечтатели, заредени със страст за истинско гостоприемство в среда на културна идентичност, с мисъл за предизвикателен дизайн и новаторска архитектура. Основана от Клаус Сендлингер (Claus Sendlinger)  през 1993 г., веригата Design Hotels ™ е разработила пълен набор от хотелиерско обслужване, персонализирани услуги, включително глобалното търговско представителство, управление на приходите, стратегически маркетинг, връзки с обществеността и брандинг.
Компанията е със седалище в Берлин и клонове в Лондон, Барселона, Ню Йорк, Сингапур и Пърт.
Lazzarini Pickering Architetti
Lazzarini Pickering Architetti, ръководена от италианеца Клаудио Лазарини и австралиеца Карл Пикеринг, е основана през 1982г. със седалище в Рим, Италия. Компанията изгражда международна репутация с иновативни дизайнерски концепции в много области като архитектура, търговия и ресторантьорско проектиране, вътрешни пространства, мореплавателен, мебелен и графичен дизайн. Студиото се гордее със своята мулти-дисциплинарен характер и разнородни дизайни, постигнати чрез уверен, но еластичен подход към разбирането и проектирането на сложни пространствени решения.
„Архитектурна група Цонков“
 „Архитектурна група Цонков“ ООД обединява опита и ентусиазма на екипа си за създаване на функционални и естетически решения на малки урбанистични зони, сгради и комплекси в различни сфери на обществения живот, офиси, хотели, търговски и развлекателни обекти, апартаментни и индивидуални жилищни сгради, реконстукции на сгради - паметници на културата и със специално внимание към дефинирането на високостойностни интериорни пространства.
Мартин Колб, генерален мениджър Sense Hotel Sofia
Мартин Колб е доказан професионалист в областта на хотелиерството и ресторантьорството, с повече от 30 годишен опит в световен мащаб в сфери като хотелиерско управление, туроператорска дейност, туризъм и бизнес пътувания, включително експертиза в стартирането на нови проекти.Практикува в държави като Швейцария, Австрия, Германия, САЩ, Обединените арабски емирства, Китай, Ливан, България, Египет и Катар. Бил е генерален мениджър на Radisson SAS София в продължение на две години.
Повече от 15 години е генерален мениджър в реномирани компании като Holiday Inn, Radisson SAS и Кемпински. Работата с европейски, азиатски и арабски персонал му дава културнa чувствителност и интернационален подход. Говори английски, немски и френски език.
По собствените му думи, швейцарското му наследство развива у него усета за точност, фокус върху детайлите, без да губи голямата картина, а австрийското му наследство го зарежда с позитивизъм, културно образование и способност за адаптация във всички социални и организационни йерархии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и