Свързани новини

08.04.2013 13:55

Четири лапи откри изложба със свои снимки на Летище София

Видян 1561 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изложба с фотоси на международната организация за защита на животните «Четири лапи» бе открита на Терминал 2 на Летище София. Тя е част от събитията, с които в няколко европейски държави се отбелязва 25-годишнината от основаването на организацията. 


Успехите на „Четири лапи” са представени в 40 снимки, документирали осъществяването на проекти, кампании и спасителни мисии на 3 континента. Наред с популярните у нас паркове за мечки и проекти в помощ на бездомни животни, изложбата представя и убежището за големи котки Лайънсрок в Република Южна Африка, мисиите в помощ на бедстващи региони (последните от които в Пакистан, Египет и Либия), спасителния център за орангутани в Самбоджа, Индонезия и кампаниите за хуманно отглеждане на селскостопански животни. 


От „Четири лапи” изказват благодарност към управата на „Летище София” ЕАД за предоставената възможност за популяризиране на хуманното отношение към животните. Според тях, локацията на изложбата е подбрана специално, тъй като тематиката ѝ се вписва изцяло в космополитната атмосфера на летището. Фотосите са композирани в две групи, разположени в централната част на терминала, непосредствено след митническия контрол, като цялата конструкция е изработена изцяло от модули от 100% рециклируема хартия.  Заминаващите и пристигащи пътници на Терминал 2 ще могат да се насладят на изложбата до края на великденските празници. През м. септември е планирано снимките да бъдат изложени и в градинката пред Народния театър в София. 


„Четири лапи” е най-популярната организация за защита на животните у нас. Проведено през м. февруари тази година проучване на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, сочи, че 57% от българите са чували за нея, а 10 % познават добре дейността ѝ. Две трети от сънародниците ни напълно или частично одобряват това, с което „Четири лапи” се занимава, докато едва при 10 % то среща неодобрение. Паркът за танцуващи мечки край Белица и проектите за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни са дейностите на „Четири лапи”, които са най-популярни у нас – за тях са чували съответно 35 и 34% от българите. 



„Четири лапи" е международна организация за защита на животните с централа във Виена, Австрия. и представителства във Великобритания, Нидерландия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, Южна Африка, САЩ, Украйна и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. 


Създадена през 1988 г. от Хелмут Дунглер, организацията популяризира хуманното отношение към животните чрез последователни кампании и проекти. Дейностите на „Четири лапи" се основават на проучвания и научна работа, както и на активно лобиране на национално и международно ниво. Усилията на „Четири лапи" са съсредоточени в помощ на животни, чието съществуване зависи изцяло от човека: бездомни кучета и котки, опитни животни, селскостопански животни, животни компаньони, както и отглеждани в неподходящи условия големи котки, мечки и орангутани.


Офисът на „Четири лапи” в България функционира от 2000 г. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над половин милион поддръжници на организацията от целия свят. 


От 2008 г. „Четири лапи” съдейства активно на онези общини, които имат желание да решат въпроса със скитащите животни чрез хуманни средства, но нямат ресурс за това. До края на 2011 г. са организирани кастрационни кампании в над 30 общини в България и са обработени над 7200 бездомни кучета и котки.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв