Свързани новини

08.04.2013 12:17

Стоянка Мутафова с награда за цялостен принос за смеха на България

Видян 2032 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера (7 април) бяха връчени първите награди на Сатиричен театър "Алеко Константинов” – "Златен Кукерикон”. Двучасовата церемония бе в чест на 56-годишнината на театъра.


Статуетката за най-добра женска роля в сатиричен и/или комедиен спектакъл отиде при Анастасия Ингилизова за изпълнението ѝ в "Декамерон” по Бокачо в театър "Българска армия”. След нея, за да получи своя "Златен кукерикон” за най-добра мъжка роля се качи всеобщият любимец Герасим Георгиев-Геро, който бе отличен за ролята си на Ганьо Балкански в "Господин Балкански” от Георги Данаилов по Алеко Константинов в Младежки Театър "Николай Бинев”.


От Сатиричен театър "Алеко Константинов” обърнаха внимание и на младите си колеги. В категория "Млада сила в сатиричен и/или комедиен спектакъл” статуетката отиде при режисьорката Тея Сугарева за режисурата на "Мъртви души” от Михаил Булгаков по Н.В. Гогол в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов”.


За най-добър комедиен и/или сатиричен режисьор бе обявена Бина Харалампиева за режисурата на "Господин Балкански", а за най-добра постановка бе отличена "Животът е прекрасен” на Александър Морфов по Николай Ердман в Народен театър "Иван Вазов”.


Наградата на името на големия български актьор Георги Калоянчев, който ни напусна в края на 2012 г., бе връчена на Стоянка Мутафова за цялостния ѝ принос за смеха на България.


Статуетката "Златен кукерикон” не бе единствената награда, която бе връчвана. "Златен кукеричан” бе отличието, давано на сгафили българи, прочули се по един или друг начин, но в негативен план.


Така например бе ”отличено” желанието на роден общински съветник да закупи парцел на Луната, почетен чан получи и полицаят, прочул се с изписването на "Ханку Брат”.


В първото издание на наградите на Сатиричен театър "Алеко Константинов” творците в Сатирата дадоха заявка, че имат амбицията да превърнат това събитие в традиция. Комедията е много труден жанр без значение дали е в театъра, киното или телевизията и е редно да има поне един ден в годината, в който трудът на хората, създаващи комедия и сатира в театрите, да бъде почитан и най-добрите да бъдат посочвани, но не със смях, а с благодарност и аплодисменти. Неделята на 7 април бе точно такава.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,