Свързани новини

06.03.2013 12:48

Жените у нас - по-здрави от мъжете

Видян 1941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жените у нас живеят в добро здраве повече години, отколкото мъжете. Дамите, родени през 2011 г., ще се радват на добро здравословно състояние около 65,9 години, докато мъжете - около 62, сочи изследване на Евростат.


Хората, живеещи в 27-те страни-членки на Европейския съюз, живеят в добро здраве средно около 62 години. Проучването показва, че след 50-годишна възраст хората имат още 18 години добър живот по отношение на здравето, докато на 65 могат да очакват още 9 подобни години.


Българките, които са на 50 години, могат да живеят без здравословни проблеми още 20 години, а тези на 65 - още около 10 години. 50-годишните мъже пък могат да се радват на още 17,5 години на добро здраве, докато тези на 65 - още 9 години.


Изследването, направено през 2011 г., показва, че и жените, и мъжете в Швеция и Малта могат да очакват да живеят в добро здраве повече от 70 години. Най-голям брой хора, които могат да се похвалят, че дълго са се радвали на здравето си, има именно в тези две държави. В Малта тези години са около 71 за жените и 70 за мъжете. В Швеция пък са 70 за дамите и 71 за мъжете.


С добри показатели са също Люксембург, Ирландия и Гърция. При тях животът в добро здраве на жените продължава 67 години, а на мъжете - 66 години.


Най-ниска е възрастта в Словакия (52 години за двата пола) и Словения (54 години за двата пола).


В повечето държави-членки има много малка разлика в броя на годините, в които се очаква жените и мъжете да живеят без здравословни проблеми. През 2011 г. най-големи разлики са регистрирани в Литва и Холандия. В първата жените се радват на 5 години повече от мъжете по този показател, докато във втората мъжете се ползват с 5 години повече.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали