Свързани новини

29.01.2013 13:44

Ресторант предлага ястия с ... кал

Видян 1927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ресторант с френското име "Ne Quittez Pas" (Не се отказвайте), намиращ се обаче не в Париж, а в сърцето на Токио, предлага на посетителите да се порадват на блюдо, ключовата съставка на което е ... калта, пише ИТАР-ТАСС.


Изглеждащото доста "съмнително" ястие е далеч от понятието "евтино". За 110 долара гостите могат да се насладят на един комплексен обяд. Като за начало за закуска сервитьорът ще ви донесе зеленчукова салата с дресинг от кал. Обядът е истинска наслада за небцето-картофена супа с кал и трюфели, поднесена в малка чашка, миди или пържен морски костур с корен от репей, обилно поляти с кален сос. И за десерт - сладолед с "шапка" от кал.


Автор на идеята е готвачът Тошио Танабе. Може да се каже, че съставянето на това доста необичайно меню е станало по случайност. По време на провеждането на кулинарен конкурс, Танабе решил да добави като съставка в неговото ястие малко безопасна за здравето черноземна почва от префектура Точиги, притежаваща особен аромат... и спечелил първо място.


Той продължил да развива своите "експерименти" и довел до истинско съвършенство кулинарните си шедьоври, като създал цяло "кално" меню. В рекламата му готвачът-експериментатор се фокусира върху това, че лекарите са признали, че калта не само че не е противна, но има дори лечебни свойства. Тя има благоприятен ефект върху стомаха, препоръчва се дори и при лечението на някои заболявания, а така също и като превантивно средство за бременните.


Най-трудното нещо, заявява Тошио Танабе, е да се помогне на посетителя, попаднал за първи път в ресторанта, да преодолее неизбежното отвращение да яде кал.  Но ако то се превъзмогне, което по правило става винаги, то ресторантът задължително се сдобива с още един редовен клиент. В края на краищата - храната в неговото заведение е наистина вкусна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец