Свързани новини

03.01.2013 10:20

Йосиф Сърчаджиев търси дом на куче и котарак с кампанията „Вземи ме вкъщи“

Видян 2070 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В личната история на Йосиф Сърчаджиев винаги е имало животни - кучета и котки, змия и маймуна, коне. Днес част от ежедневието му са грижите за две миниатюрни кученца и безчет селски котки. Мечтата му е за голямо дворно куче, но осъзнатата отговорност и несекващите му професионални ангажименти отлагат сбъдването ѝ.


И докато работата му като режисьор и актьор все го „дърпа“ от любимото село към София, Йосиф реши да помогне на „Четири лапи“ като се снима с две бездомни животни, които търсят любящи и всеотдайни стопани чрез осиновителската кампания „Вземи ме вкъщи“.


Малко преди да падне първият сняг за тази зима, Йосиф се запозна с нови приятели – котарака Готин и кучето Карамел. Доверието и споделените симпатии възникнаха незабавно – енергичният Карамел се отпусна и успокои, а любвеобилният Готин се порадва на ласки и реши, че скута на Йосиф е най-доброто място за следобеден сън.


Вероятно и общата съдба сближи героите на фотосесията – и тримата познават отблизо трудностите, бездушието и жестокостта. Изоставеният Карамел е скитал сам месеци наред по улиците на столичен квартал, бит и напъждан от кучета и хора. Рижият чаровник Готин е жертва на травма с тежки поражения – счупен гръбнак и пълна неспособност да контролира задната част на тялото си – да усеща, да се движи и да контролира отделянето. Йосиф от години ежедневно превъзмогва и се учи да живее с последиците от преживяния тежък инсулт.


Сигурно е вярно, че житейските драми разкриват истинските черти на характера. След тежката болест, която победи, днес Йосиф Сърчаджиев е мъдър и спокоен, съпреживяващ и внимателен. Готин е почти напълно възстановен и все така трогателно любвеобилен и доверчив, а Карамел е още по-зажаднял за внимание и сигурност.


Трогателните кадри на Йосиф и бездомниците предизвикват разнообразни емоции – споделена нежност с едричкия, мил Карамел, закачлива радост с глезения Готин. Екипът на „Вземи ме вкъщи“ е убеден, че никой няма да остане безразличен към искрената любов и взаимното обожание, намерили отражение в снимките. И че точно по време на светлите празници и в началото на новата година мнозина ще поискат да споделят дома и сърцето си с животно в беда.


Снимките на Йосиф Сърчаджиев за кампанията „Вземи ме вкъщи“ на „Четири лапи“ са на рекламните съоръжения на JCDecaux от 23 декември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...