Свързани новини

20.12.2012 12:03

Змията носи промяна през 2013 г.

Видян 2813 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След тежката и неприятна 2012 г., която ни донесе толкова бедствия в материален и морален план, всички очакваме по-добра 2013 г. Нека само да си припомним какво ни се случи? Още в началото на годината поради големи валежи, но много повече поради административна некадърност и безотговорност, български села бяха потопени от язовир, а отговорността за това все още не е поета от когото трябва – военното министерство в лицето на Аню Ангелов.


На 22 май зловещ трус от 5,8 по Рихтер стресна Перник, последван от още няколко земетресения. И до момента над 1500 души в областния град на 20 км от София остават практически бездомни – част от тях са се сврели в полупорутените си къщи, други са настанени във фургони, а трети са в 60-годишни общежития с падащи покриви, подгизнали и неподдържани от 20 години.


На 18 юли за първи път в своята история България преживя и международен терористичен акт на летището в Бургас, който отне живота на 6 невинни жертви, включително наш гражданин. Извършителите, поръчителите, вдъхноветелите на акта и техните мотиви и досега – над 5 месеца по-късно остават неизяснени.


Сътресения ни преследваха и в духовен план. В самото начало на годината – още през януари почина Коста Цонев. Три седмици по-късно си отиде друг титан на киното и театъра – Георги Черкелов. През април изпратихме Наум Шопов. Четвърти народен артист умря преди два дни – Георги Калоянчев.


През ноември загубихме и патриарх Максим, който успя да съхрани българската православна църква и при социализма, и при „демократичния” разкол.


Май ни стигат толкова беди за година, толкова черна, колкото не е била никоя след Втората световна война.


2013 г. според китайския календар, който преди 1000 години и бил и български, е Година на змията. Започва на 10 февруари. От нея следва да очакваме промяна, смятат източните хора. Дори сега да ни се струва невероятна. Достатъчно е сами да си спомним предишните години на Змията.


Едната беше 1989 година. Кой е вярвал, че Тодор Живков ще падне скоропостижно на 10 ноември. Дори самият той не е смятал така.


Другата беше 2001 година. Кой е вярвал, че тоталната власт на Костов, който държеше в ръцете си всичко, ще бъде срината от идването на Царя на политическата сцена.


Змията е интуитивна, прозорлива, упорита, говори малко, а мисли много – така вярват китайците, да си го пожелаем и не.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп