Свързани новини

05.12.2012 14:53

„Газпром“ - империята, която изнудва всички

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредното интригуващо заглавие, с което издателство „Ентусиаст“ зарадва своите читатели за XXXI панаир на книгата e документалният трилър от разследващия журналист Юрген Рот – „Газпром. Зловещата империя“. Авторът, който предизвика огромен интерес в България с книгата си „Новите български демони“,  изобличавайки емблематични фигури от политическия и икономически живот у нас и обвързаността между висшите етажи на властта и престъпния свят, в новата си книга изважда на светло шокиращи факти за безкрупулни манипулации и измами, с които се лъжат потребителите и се изнудват цели държави. „Газпром“ е третата книга на Рот, която излиза в България. Творбата е написана в документално-публицистичен стил на базата на дългогодишни изследвания и разкрития, направени от автора, чиито твърдения и заключения се основават на достоверна информация, получена от документи или надеждни източници. Книгата е интигуваща и въпреки многобройните имена, събития и факти се чете леко, като криминале. По тази причина критиците я наричат „документален трилър за „Газпром“. В нея авторът с ясни и обосновани тези развенчава мита за „нормалния енергиен концерн“.


В национален и в международен план името на „Газпром“ се свързва с корупция, изнудване, пране на пари, прехвърляне на капитали в офшорни зони и укриване на данъци. На отговорни постове в концерна работят бивши офицери и агенти на КГБ. Няма друга компания с толкова власт и влияние по света, постигнати включително и благодарение на някои „приятели“ на най-силния човек в Русия – Владимир Путин. Но каква точно роля играе Путин? Кои са хората, които дърпат конците в „Газпром“, и какви връзки имат те в Германия и Европа? С какви мрежи разполага компанията и защо европейските правителства безропотно се подчиняват? Авторът на бестселъри Юрген Рот разкрива зависимостите и назовава „кукловодите“. Среща се с посветени, които за пръв път проговорят за машинациите на империята „Газпром“. Защото и тя споделя отговорността за това, че в Русия се потъпква свободата на словото и няма демократична култура. За Рот е налице пагубен съюз между икономическа и политическа мощ. Той смята, че без „Газпром“ Путин няма да е това, което е. И „Газпром“ без Путин няма да е това, което е. Те не могат да бъдат разделени.“


„Газпром. Зловещата империя“ както и останалите книги на Юрген Рот се превръща в световен бестселър. В своите творби той смело и безкомпромисно разобличава организираната престъпност, мафиотските структури и срастването им с политическите кръгове както в бившите комунистически страни, така и в Западна Европа и други държави по света. Обект на разследванията му са и икономически престъпления и корупционни практики. Голяма част от своя труд Рот заснема като телевизионни документални филми с акцент върху Източна Европа, Германия и международния тероризъм.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако