Свързани новини

29.11.2012 17:11

Австрийски пенсионери-летовници ни носят 1,5 млн. евро

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

15 000 австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг пет седмици годишно през пролетта на 2013 и 2014 г. Първата група ще пристигне в комплекса на 24 април 2013 г.  Групите ще се сменят в продължение на пет седмици до 29 май – всяка сряда. През същия период австрийските пенсионери ще пребивават в курорта и през 2014 г.


Гостите ще бъдат настанявани в четиризвездни хотели при пълен пансион. Програмата им включва екскуризии до Созопол и устието на р. Ропотамо, до Котел и Жеравна  и посещение в с. Еркеч с фолклорна програма. Специално за тях се предвиждат и празнични концерти в бургаската опера – всеки четвъртък.


Очакванията са само от наставянето като приходи в курортния комплекс да постъпят 1,5 млн. евро.


Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите, който всяка година провежда т.нар. „пролетни срещи” за своите членове. За 2013 г. Слънчев бряг е избран за дестинация на туристи от австрийските области Niederosterreich, Salzburg, Steiermark и Tirol. В същото време пенсионерите на другите 4 провинции посещават италианския курорт Castellanetа Мarina. Разменят се след година на ротационен принцип .


Средната възраст на туристите е 70 години. Затова туроператорската фирма  "СениоренРайзен", която от 40 години организира пролетните и есенните срещи на австрийските пенсионери, има известни претенции към домакините. Групите ще пребивават в курорта преди началото на активния туристически сезон, когато голяма част от заведенията и магазините извън хотелите няма да работят. Туроператорът моли собствениците им да бъдат информирани за присъствието на туристите и приканени да отворят и адаптират обектите към условията на предсезона, като предвидят затворени помещения и отопление. Призовава и към повишено  внимание от страна на полицията – старите хора често са непохватни, наивни и бавни. От "СениоренРайзен" молят за пълно съдействие и внимание при обслужването на възрастните хора, особено по време на пътуванията им – при качване в автобусите, слизане и т.н.


Съюзът на австрийските пенсионери е предвидил широка едногодишна кампания във вестника си „Унзере Генерацион“, в която да рекламира България. По време на пролетната среща ще се осъществи и информационно пътуване на представители на пресата до Слънчев бряг с участието на всички големи австрийски печатни медии и държавната австрийска телевизия ORF.


Най-добрите посланици на България обаче ще бъдат самите гости. Те идват в най-големия ни морски курорт през пролетта и така помагат за удължаване на активния туристически сезон. Според изчисления на организаторите общата икономическа полза от пребиваването им в Слънчев бряг ще  възлиза на 4.4 млн. евро, в които са включени полетите, настаняването и храненето, екскурзиите и допълнителните обороти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева