20.11.2012 11:34

От олимпиец към пощальон

Видян 1636 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Той има никакво извинение да забавя пощата! Маратонецът, който представя Великобритания в пет поредни Олимпиади Крис Мадокс, заряза спорта и се зае с пощата.


Атлетът е единственият спортист, представял Великобритания на пет олимпийски игри. На 55 години Мадокс си спечели прозвището "най-бързият пощальон на Запада", след като реши да смени топ спорта с доставката на пощата.


Крис Мадокс не пропуска участие в Олимпиада от 1984 г. в Лос Анджелис до 2000 г. в Сидни и до ден днешен е единственият представител на Великобритания, който взема участие в пет поредни Олимпиади.


Бившият олимпийски състезател днес изумява колегите си. "Имаше смесица от недоверие и учудване сред колегите ми, когато те разбраха, че съм бивш олимпийски състезател. Не съм се хвалил. Но участвах в предаване на NBC по време на Олимпийските игри в Лондон и някои от хората в службата ме разпознаха", разказва пощальонът-атлет.


Крис, който все още е британският рекордьор в три дисциплини, се оттегля от спорта професионално през 2002 г. и работи известно време като спортен журналист. Рекордът му е 10 км за 40 минути и 17 секунди - със скорост от почти 15 км на час (нормално човек ходи с 5 км/ч).


Към другите постижения на Крис е участието му в маратона на Ню Йорк, който той печели за 3 часа 14 минути 37 секунди.


Крис участва за пръв път в Олимпиада през 1984 г. в Лос Анджелис. Тогава завършва състезанието на шестнадесето място. През 1988 г. на  Летните олимпийски игри в Сеул, Южна Корея, Мадокс завърши на 24 позиция в 20 km мъже. Крис завършва 16-ти на 20-те км през 1992, а през 1996 г. е 34 в състезанието на 50 км. Последното участие на Крис Мадокс в Олимпиада е през 2000 г., когато той стартира надпреварата пеейки песента 'I'm Gonna Be (500 Miles)'. Автобиографията на Крис е озаглавена "Пари в движение".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец