Свързани новини

19.11.2012 11:47

Разбиха банда за трафик на БГ булки в ЕС

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Лондон разбиха банда, принуждавала насила български гражданки да се женят за чужденци. Целта на престъпниците, изнасяли и момичета за проститутки, била жертвите им да се придвижват по-лесно в страните от ЕС и така да сменят бързо работното си място.

Съвместната операция е реализирана в Лондон, но разследването е започнало в България. Заловените трафиканти са 7. Те принуждавали жертвите си да сключват брак с граждани на трети страни, а целта била - придобиване на правото на свободно придвижване в Общността. 

Преди време 43-годишна жена подала сигнал в ГДБОП, че дъщеря й – на 25 години, била принудена да се омъжи срещу заплащане за гражданин на трета страна. След сключването на брака й било забранено да се върне в страната ни. Чрез представителя на МВР в Лондон, антимафиотите незабавно уведомили британските си колеги. Стартирали съвместните оперативни действия и обмен на информация, в резултат на което адресът, на който младата жена била насила държана, е установен. Там били открити още две момичета със същата съдба, на които било осигурено завръщането в България.

Бандитите са чужди граждани, единият от тях е пребивавал у нас. След последвалото претърсване в дома му са открити множество фалшиви документи за самоличност, копия на лични карти и актове за раждане на български гражданки.

Срещу двама от задържаните вече има повдигнато обвинение в Англия за насилствено държане и сексуална експлоатация.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей