Свързани новини

21.09.2012 14:35

Иво Димчев и Християн Бакалов с безмилостен спектакъл на SOFIA DANCE WEEK 2012

Видян 2483 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското участие на SOFIA DANCE WEEK 2012 демонстрира изключително качество на средствата и посланията в лицето на хореографа Иво Димчев и танцьора Християн Бакалов и тяхното представление "Париж". На 3 октомври от 20.00 часа в зала 11 на НДК провокативните артисти ще ни поднесат безмилостен спектакъл, вдъхновен от живота в изгнание и града, осигурил убежище на повече имигранти отколкото всеки друг европейски метрополис някога. Билети за спектакъла можете да закупите от Билетен център на НДК, в търговската мрежа на Eventim и eventim.bg на цени от 10 и 20 лв.


Париж винаги е бил идеалното убежище в очите на емигранта: спасителна дестинация още за първите бежанци от съветския режим в началото на 20те години на 20 век, както и за интелектуалния елит, бягащ от репресивните политически режими в света (Испано-Американски, Африкански или Китайски). Това е градът с много дълга история на стачки, провокирани от бедни имигранти, недоволни от нискоквалифицирания труд, който са принудени да работят, бунтуващи се срещу расовата, социална и образователна дискриминация, която преживяват ежедневно. Представлението преживява именно тази двойнственост на града - едновременно „отворен” и „затворен”. Съвременен Вавилон, където таксиметровите шофьори  са професионални танцьори, музиканти и учени.


 


„Париж” е концептуално дело на Иво Димчев, който  се занимана със съвременни форми на танци като хореограф, актьор, танцьор, пърформър, физически артист. От години живее и работи в Белгия и вече е едно от имената-емблеми със световна кариера в областта на съвременния танц и пърформанс. Представленията му са в граничните пространства между театъра, танца, пърформанса, физическата инсталация. Те са изключително двойнствени заради едновременното наличие на болезненост и ирония, автобиографичност и измислица, откровение и изкуственост, мяра и извънмерност, красота и грозота. Димчев има участия в престижни танцови форуми в цял свят, носител е на множество награди, а тази година неговото представление „The P Project” беше избрано да закрие най-големия фестивал за съвременен танц ImPuls Tanz във Виена.


 


Изпълнението на спектакъла е поверено на световноизвестния български танцьор Християн Бакалов. Той завършва Държавното хореографско училище, а през 1991 г. се присъединява към световноизвестната балетна трупа „Младия балет на Франция”. В периода 1992-1999 г. е част от трупата на Националния хореографския център за съвременен танц  „Claude Brumachon” в Нант, Франция. От 1999 г. досега Християн Бакалов е артист на свободна практика. Работи с най-успешните  и известни режисьори и хореографи като Jerome Bel, Robert Wilson, Jan Farbre и Иво Димчев. „Париж” е първият от трите проекта на Иво Димчев, в които Бакалов участва.


* "The P project" се сменя със спектакъла на Иво Димчев "Paris" по технически причини.


* Спектакълът не се препоръчва за лица под 18 години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне