Свързани новини

10.09.2012 13:48

София става европейската кулинарна столица тази есен

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 24 до 30 септември в Националния Дворец на Културата в София ще се проведе международно кулинарно изложение - ВКУСОВЕТЕ НА ЕВРОПА 2012. По време на изложението се предвижда представяне на най-новите продукти и постижения на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост на европейските страни.  ВКУСОВЕТЕ НА ЕВРОПА 2012 се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните на Република България, което в рамките на изложението ще проведе изложба посветена на 50 годишнината на  Европейското селско стопанство. Основната атракция на изложението е приготвяне и предлагане на национални кулинарни специалитети от майстори-готвачи от държавите-участници пред посетители (на живо), търговци, ресторантьори, хотелиери и всички любопитни да опитат различни и дори екзотични храни. Официалните гости и посетителите ще имат възможност да се запознаят както със спецификата и многообразието на съвременната кухня на европейските страни, така и с последните тенденции в производството, приготвянето и консумацията на екологични храни и напитки. Проявата се организира със специалното съдействие на  Евро-Ток България – международна асоциация, обединяваща най-изявените български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен. Евро-Ток България ще организира детска кулинарна академия, в която децата ще бъдат обучавани как да сготвят основни здравословни ястия. Национална лозаро-винарска камара, също е партньор на събитието и ще представи най-доброто от производителите на български вина, като на организираните дегустации посетителите ще имат шанс да опитат и сравнят с други вина от Европа. Очаква се силно представяне на скандинавските кулинарни специалитети – риба, еленско месо, месни специалитети, като участниците обещават да ги гарнират със силна фолклорна програма. Подобаващо ще е и представянето на средиземноморската кухня в лицето на Италия, Гърция, Турция, Испания. Всички почитатели на традиците на стара Прага и неповторимата атмосфера на многобройните бирарии ще бъдат очаровани от представянето на чешкия шеф – готвач и типичните за страната специалитети от свинско, телешко и вкусни неденички, обилно поляти с местна бира. Евро-Ток България със свойте членове ще представи най-известните столични ресторанти, предлагащи инернационална кухня, като всеки ден ще се представя различен ресторант с различна национална кулинария. Така ще може да се дегустират специалитети от испанската, португалската, немската и много други кухни. Шеф - готвач от Евро-Ток в един от дните ще приготви апетитен унгарски гулаш за 200 души.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец