12.06.2012 17:33

Beardyman и Hudson Mohawke идват на ПаркЛайв

Видян 6852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият английски бийтбоксър Beardyman и шотландският експериментатор Hudson Mohawke потвърдиха участието си на третото издание на фестивала ParkLive, което ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември  в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София. Зад псевдонима Beardyman или „човекът с брадата” е скрито името на Darren Foreman - един  уникален откривател,  пренесъл  бийтбокса в ново измерение.  Вече десет години Beardyman не спира да изумява с изпълненията си, а BBC го определят като „Повелителят на звука и бийта”.   И това не е случайно. Може да го видите как имитира Елвис Пресли, при това облечен в костюм на маймуна, просто да готви в някое телевизионно шоу, докато експериментира с бийтбокс и как участва в благотворителен детски хор.  И това е малка част от имиджа на Darren Foreman. Магията, с която превзема публиката изглежда съвсем обикновена, но това е само привидно. Само с помощта на гласа си Beardyman създава бийтове и мелодии, след това ги надгражда, за да зазвучат като цели парчета  и всичко това тече в реално време. Невероятното му умение и способността да подлудява тълпата го отвеждат до разнородни  събития - от  гигантският  дръм’н’бейс фестивал „Slaminn Vinyl” – до детсктите концерти  “Young Voices”, които се провеждат на големите стадиони в Англия. Участвал е на една сцена с имена като Blondie, Groove Aramada, Jazzy Jeff, Sly & The Family Stone, Grooverider, Nextmen, Foreign Beggars и много други. Никой не остава изненадан когато през 2006-та печели титлата UK Beatbox Champion, а през 2007 става първият бийтбоксър в историята на Англия, който дублира постижението си.  Подобно на родния ни SkilleR, Beardiman е прецедентът в бийтбокс културата на Острова. Сравняват го с Bobby Mcferin, но във вариант на човек взел LSD. За да се убeдим в това, ще трябва да го видим и чуем на ParkLive Fest 2012. 

Явлението Hudson Mohawke се появява на бял свят в края на 90-те години, когато едва 15 годишен, Ross Birchard се записва в историята на DMC шампионатите, като най-младия участник във финала на надпреварата. В момента Hudson Mohawke влиза в колаборации с артисти като Kanye West, Just Blaze (продуцента на Jay-Z), Waka Floka, ремиксира Bjork и Jamie Woon, пише музика за електронни игри като Grant Theft Auto. Звукът, който произвежда Hudson Mohawke e ярка и в същото време кошмарна смесица от hip-hop импровизации повлияни от J Dilla, космическо r’n’b, бум бас и еуфороичен рейв, всичко това гарнирано с всевъзможни ефекти и звуци записани от различни места по света.

През 2007г. Hudson Mohawke участва в академията на Red Bull в Торонто, където прави брутална преработка на парчето на Tweet & Missy Elliot – Ооps. Очаквано, вниманието към него става огромно и не след дълго той се присъединява към семейството на гиганта WARP records, а името му почва да се сравнява все по често с тези на Aphex Twin, Squarpusher, Autecher и Boards Of Canada и не случайно. Всичко тези формации са отговорни за развитието на електронния авангард през последните 20 години, а Hudson Mohawke е техният млад и свеж наследник.

Едва 25 годишен, роденият в Глазгоу продуцент наистина няма от какво да се оплаче. Музиката му редовно присъства в най-авторитетните радио предавания на BBC Radio 1, The Guardian наскоро го определи като “The Future of R’n’B”, участва на различни фестивали по цялото земно кълбо, а ключът към успеха му явно се крие най-вече в това да създава музика и звуци непознати до този момент на човешкото ухо.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.