Свързани новини

29.05.2012 13:55

Майстори от Пловдивската художествена школа със съвместна изложба в София

Видян 3654 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък 31 май 2012г, от 16:0) часа ще бъде открита изложбата "Живописни усещания",  която е излязла от ръцете на на талантливите български художници Любомир Коларов и Георги Коларов. Експозицията ще бъде разпложена в галерията на Софарма Бизнес Тауръс, коиито се намират на столичния булевард Драган Цанков.  


Майсторите на Пловдивската школа дълги години работят самостоятелно за да съберат своите различни абстрактни погледи към света, като продължават линията на известните  импресионисти.


Любомир Коларов рисува  в областта на абстрактната иимпресионистичната живопис вдъхновена от музиката, морето, красотата на природата и сложността на човешката душа. Импресиите на художника с богатата си ярка палитра, ни връщат носталгичното усещане за отминалите летни и есенни дни. А абстрактните му композиции, с широките мазки в преобладаващи топли тонове и бликаща светлина носят празничното очакване. Дори когато разпознаваме елементи от реалния свят, те са вложени под формата на метафора и целят чрез асоциативност да прехвърлят мост между преживяванията и настроението на автора и нееднозначното възприятие на зрителя. Поразява лекотата, с която Любомир  Коларов работи с живописната материя.


Любомир Коларов е основател и председател на „Съюза на Свободните български художници”.


Георги Коларов – син на Любомир Коларов има допирни точки с творчеството на баща си, но изгражда строго оригинален стил, като в него се вижда пречупената и преживяна приемственост. Младият художник се представя с поредица градски пейзажи в богат, силен колорит.  От картините му ни заливат светлините и шумът на съвременния град в цялото му многообразие – къщи, улици, окъпани от дъжд, движещи се хора и коли. Реализмът на рисунъка в тези платна правят усещането ни за присъствие и участие в живота на града още по-осезаемо. Георги Коларов, има същото обобщено виждане към формата, наследено от баща си, но той проявява поваче интерес към градския пейзаж,показан заедно със своите обитатели. Пловдивските, Софийските и въобще българските улици от миналото и сега излъчват неповторима атмосфера, и зрителят неусетно се влива в техния живот. Мазката е поставена на едри, артистични петна, платната трептят, изпълнени с въздух и настроение.


Тази съвместна изложба на двамата пловдивски художници ни предоставя възможност да усетим и преживеем празнични мигове. Кой от тях е по-интересен и по-талантлив, е трудно и невъзможно да се каже, защото и двамата са отлични майстори на четката и с оригинално артистично въображение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне